StoryEditorOCM
Izbori 2021Joško Šupe

SDP-ov kandidat za župana: ‘Pauk ima na raspolaganju više vozila, nego što grad Knin ima vozila hitne pomoći‘

Piše šibenski.hr
2. travnja 2021. - 11:47
Izbori 2021
Sibenik, 140321. Terasa hotela Jadran. Josko Supe predstavljen kao kandidat SDP-a za zupana Sibensko-kninske zupanije. Na fotografiji: Josko Supe.Niksa Stipanicev/Cropix

Joško Šupe, predsjednik Županijske organizacije SDP-a i kandidat te stranke na predstojećim loklanim izborima za šibensko-kninskog župana, oglasio se priopćenjem koje prenosimo u cjelosti:

- Tijekom proteklog razdoblja u javnosti sam komunicirao nekoliko pitanja koja muče našu županiju.

Činjenica je da nakon 30 godina vladavine HDZ-a u županiji ona zaostaje u svim relevantnim stvarima.

Demografski je opustošena, s najvećim udjelom osoba starijih od 65 godina u Hrvatskoj, te izgubljenih 10 posto stanovništva županije (u gradu Kninu četvrtinu, a u nekim općinama i polovicu stanovništva).

Županija koja nije sposobna prometno povezati dva najveća grada u županiji (brza cesta Šibenik – Drniš - Knin se spominje već 25 godina), te nije sposobna svakom djetetu omogućiti prijevoz do škole, ni umirovljenicima prijevoz do primarne zdravstvene zaštite.

Zdravstveni sustav u kojem Župan ima na raspolaganju više vozila nego što grad Knin ima vozila hitne pomoći, a o političkom izgnanstvu hitne s doktorom iz Tisnog da ni ne pričamo.

Županija kojoj ozbiljno prijeti gubitak pitke vode, što SDP upozorava još od 2014. godine, a županija nije sposobna napraviti ni prvi korak, a to je izrada plana sanacije otrovnih laguna u Kninu. Sjetite se kojom su brzinom platili analize kad je trebalo dokazati da je plaža Banj otrovna.

Županija koja o pomorskom dobru ne brine, ali uredno naplaćuje koncesije, a zato joj ne smeta što u Vodicama, turističkom gradu, na rivi smrdi, a glavno lice grada Šibenika i županije, naša riva, izgleda zapuštena.

Poljoprivreda nije u funkciji turizma, A turizam nam se dešava sam po sebi. Šibensko-kninska županija nema niti jedan hotel s 5 zvjezdica. O kojem turizmu mi pričamo?

A od gospodarstva neće biti ništa dok napokon prometno ne spojimo na samo dva najveća grada u županiji, Šibenik i Knin, već i sve ostale općine i gradove.

I to je samo jedan dio problema s kojima se netko treba suočiti. Nažalost našoj županiji je bitno 45 dana prije izbora raspisati natječaje za pročelnike nego otvoriti oči i vidjeti da nešto ne funkcionira- istaknuo je Šupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 21:55