StoryEditorOCM
Izbori 2021Izigrani i izbrisani

Predizborni cirkus u Lici: optužbe frcaju na sve strane, događaju se čudne situacije, a najgore je u Udbini; Milinović: ‘Pozivam onoga koga sam strašio neka to kaže javno!‘

Piše Mario Pušić/JL
7. svibnja 2021. - 13:54

Najžešća politička kampanja zasigurno se vodi u Ličko-senjskoj županiji, a glavni vinovnici su Darko Milinović (LiPO) s jedne i njegovi bivši stranački kolege iz HDZ-a s druge strane političkog ringa, piše Jutarnji.

Dojučerašnjeg šefa HDZ-ovci optužuju da im krade članove te da im je tako s popisa nestalo 320 ljudi, a njihova su imena osvanula u stranci LiPO.

Napisao izjavu

Najčudnija i najbizarnija situacija dogodila se na Udbini. Ivica Škrbina, koji izlazi na izbore za Općinsko vijeće kao drugi na listi stranke LiPO, samo nekoliko dana nakon predaje lista vlastoručno je napisao izjavu u kojoj navodi da izlazi iz stranke LiPO te da podržava HDZ na općinskoj i županijskoj razini.

Pokušali smo doznati njegove motive, ali jučer nam nije odgovarao na pozive i SMS-ove. Milan Vujeva također je kandidat stranke LiPO, ali i Škrbinin prvi susjed, pa smo njega pitali što se dogodilo.

Izigrani i izbrisani

U nevjerici nam je rekao kako je to "možda kakva prisila gore od ovih iz Općine jer koliko sam ja njega čuo, da su mu rekli gore - dobio si državnu zemlju u najam, a ideš u LiPO". Nazvali smo HDZ-ova načelnika i kandidata za tu dužnost na predstojećim izborima Josipa Seučeka, piše Jutarnji.

- Kad sam vidio da je on na njihovoj listi, nije mi bilo jasno što se dogodilo i rekao sam mu: "Prijatelju, jesi ti svjestan kakva je to situacija?" Nažalost, netko mu je sve napravio iza leđa - rekao je HDZ-ovac Seuček.

Na pitanje je li mu spominjao državnu zemlju koju Škrbina ima u zakupu, Seuček je odgovorio da nije te da ga nije mogao ucijeniti kad je on uredni platiša te zemlje.  Seuček smatra da je Škrbina žrtva Darka Milinovića kao još mnogo njih koji su izigrani i izbrisani iz HDZ-a te upisani u LiPO.

Isto za Jutarnji govori plitvički HDZ-ovac Tomislav Užarević, tvrdeći da Milinović ucjenjuje djelatnike županijskih ustanova da moraju prijeći u njegovu stranku. Tvrdi da je upoznat s dva takva slučaja, ali nam ne želi dati imena prebjega jer je, kaže, njegov županijski šef Marijan Kustić tako naložio te će s imenima izaći na konferenciji za novinare ako bude potrebe.

Pritisci

HDZ-ov kandidat za župana Ernest Petry navodi da je "Milinovićev vozač iz Županije osobno u središnjicu HDZ-a dostavio popis s 320 HDZ-ovaca za koje je utvrdio da su napustili stranku, samo da bi napravio medijski skeč", pitajući se koliko je među tim ljudima onih koji su to učinili pod pritiscima te zaključujući da je velik broj onih koji nisu niti znali da su podnijeli zahtjev za brisanje iz članstva.

- U strahu su velike oči. Pozivam onoga koga sam strašio neka to kaže javno i prijavi me DORH-u. Ako je neki od potpisa na istupnicama krivotvoren, neka to prijave DORH-u - kaže Milinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 14:38