StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Modna pravila su tu da se krše: Šibenke su elegantne i u tenisicama

28. ožujka 2019. - 14:13

Jedva smo dočekali riješiti se teške zimske odjeće i povaditi iz vakuumskih vreća laganije komade primjerene proljetnim temperaturama, kad nas je bura početkom tjedna ponovno vratila u topliju garderobu. Ipak, bilo je to tek prolazno zahladnjenje, koje je samo potvrdilo da je zimi, ne samo kalendarski, nego i stvarno – kraj.

A što je najuputnije odjenuti u ovom razdoblju hladnijih jutara i ugodnih, gotovo ljetnih temperatura sredinom dana? Odgovor je, naravno, individualan. No, ako pažljivo pogledate fotografije iz našeg đira gradskim ulicama, ipak ćete primijetiti da su Šibenčankama od gornjih odjevnih "pokrivala" najdraže jakne od jeansa i ekokože te svevremenski baloneri.

To su ujedno i komadi koji su najpodatniji za kombiniranje s ostatkom garderobe, iako je danas zaista malo odjeće koja se, uz malo mašte, ne da prilagoditi nekom stilu.

Prije nekoliko desetljeća bilo bi, primjerice, nezamislivo lepršavu plisiranu suknju, koja je svojevrsni simbol elegancije, često i glamura, spojiti s – tenisicama. Danas je to ultimativni hit.

Dakle, u modnom svijetu zlatna krilatica glasi: pravila postoje samo za to da se krše! Da je drukčije, bilo bi stvarno dosadno.

20. travanj 2024 08:58