StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Naš sugrađanke zaigrale su ziheraški; Izabrale su siguran štit od hladnoće

27. prosinca 2018. - 14:23

Šibenski gradski đir jednako je živahan i za najhladnijih dana. Doduše, zbog zaobilaženja Poljane i dobrog dijela Kalelarge, šetačka se ruta malo promijenila, pa je najfrekventnija dionica prema Vanjskom i od njega. Pješaci su bili prisiljeni odustati od omiljenog prijelaza prema središnjem gradskom trgu, sada gradilištu na kojem se dobrano "zagazilo" u prvu fazu podzemne garaže, pa i oni koji bi skrenuli prema rivi trebaju produžiti do prve sljedeće zebre, također u smjeru Vanjskoga.

Zato su nam naše sugrađanke šetačice bile "kao na dlanu" za modnu fotogaleriju. Kao što možete primijetiti, odijevanjem se igralo na sigurno. Debele, najčešće crne jakne i kaputi bili su ziheraški izbor. Sparene s udobnim trapericama i gležnjačama bile su siguran štit od hladnoće, no za takvu kombinaciju nije trebalo potrošiti previše vremena. Zato ćemo izdvojiti one Šibenčanke koje su u odjevnu kombinaciju unijele dozu maštovitosti i koloritne živahnosti.

Dojmljiv je tako spoj žute jakne s košuljom originalnog (mačkastog) uzorka, traperica ravnih nogavica, legendarnih uggsica i trendi ruksaka. Komplimenti i dami u kratkoj bundi i crnim kožnatim hlačama, koje je spretno i stilski "podigla" ciklama torbicom modernog dizajna.

Palac gore i za mladenački spoj blijedomaslinaste jaknice s raskošnim detaljima od umjetnog krzna, izblijedjelih traperica i robusnih cipela sportskog izgleda. U tom su slučaju i sunčane naočale izabrane više nego znalački.

Da samo jedan pogođeni komad garderobe može zaokružiti stil, dokazala je mlada majka u čupavom, ultramodernom kaputiću camel boje.

Bilo je, naravno, još lijepih kombinacija, no (i) ovaj put odustali smo od (viška) teksta u korist fotografija.

19. travanj 2024 13:56