StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Modne slike listopada

4. listopada 2018. - 13:58

Poneki se prozračni ljetni komadi garderobe još uvijek ne daju izbaciti iz šibenskoga gradskog đira, nostalgično prizivajući nedavne sunčane i tople dane. Ipak, premoćno su takve lepršave recidive ljeta nadvladale jednostavne jesenske kombinacije koje su u nekim slučajevima spretno kombinirane s ljetnima. Prijelazno razdoblje upravo karakteriziraju te male stilske dvojbe.

Svakodnevna potraga za prikladnom garderobom, bilo poslovnom, bilo onom za slobodno vrijeme i šetnju, pretvara se u svojevrsnu igru spajanja najboljih komada dviju sezona. Rezultat su, kao što možete primijetiti iz naše fotogalerije s gradskih ulica, ležerni spojevi različitih tekstura i uzoraka.

Dapače, na fotografijama ćete vidjeti dame u čizmama i sandalama, one ogrnute dugim jeans jaknama, ali i druge u tankim majičicama, često kratkih rukava. Prije nego što se posve vratimo toplim džemperima, savršeni komad pletiva mnoge su naše sugrađanke pronašle u laganom puloveru koji su nehajno prebacile preko ramena ili preko ruku (za svaki slučaj). Pravo je vrijeme, kao što vidite, i za pobornice košulja, bluzica i majica sportskog ili klasičnijeg kroja, pa i pokojeg sakoa.

Uglavnom, čini se da će proći bar još neko vrijeme dok šibenske ulice ne zarobe ultimativne ovojesenske kombinacije. Modni znalci najavljuju jesen i zimu u znaku zelene boje, a hoće li tako i biti – (foto)obavijestit ćemo vas.

19. travanj 2024 08:35