StoryEditorOCM
FotođirGradski đir

Ljeto se ne predaje

14. rujna 2018. - 12:13

Ljetu nedvojbeno nije kraj. Ako je vjerovati meteorolozima, i sezona kupanja će se protegnuti, pa će doći na svoje svi oni koji u srpnju i kolovozu zbog ovih ili onih razloga nisu iskoristili godišnji odmor.

Uostalom, i fotografije iz našeg rujanskoga gradskog đira šibenskim ulicama malo tko ne bi zamijenio za srpanjske. I dalje se nose ležerne haljine koje su obilježile sezonu na izmaku, bijele, crne, živih boja, floralne, s čipkanim umetcima i zanimljivih krojeva. Mlađe generacije, pak, ovog ljeta nisu "iskakale" iz omiljenih kratkih hlača koje su se nosile u svim prigodama, kako na plažu, tako i u dnevne i noćne izlaske, pa ni pobornice tog odjevnog predmeta nisu prošle nezapaženo.

Valja kazati i to kako je ovog ljeta bilo uočljivo manje kombinacija koje su uključivale jeans hlače iako su dizajneri nudili više nego bogat izbor modela prilagođenih vrućem razdoblju. I ovaj put fotografirali smo samo dvije dame koje su se odlučile za svevremenske "rebe" – jedna je za izlazak izabrala bijele, a druga se opredijelila za izblijeđen model iznošena izgleda.

Poznavatelji modne scene ističu da će jeans ući na velika vrata u prijelaznom razdoblju prema jeseni, no također dodaju kako ljetne komade odjeće još ne treba spremati u vakuum-vreće. Odlično će se kombinirati s laganim sakoima, jeans jaknama i tankim džemperićima nježnih boja.

26. travanj 2024 02:55