StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Ljetni ritam na plus 30

19. srpnja 2018. - 14:54

Sredina srpnja prorijedila je šibenski gradski đir, što ne čudi. Razmahala se sezona godišnjih odmora. Umjesto ispijanja kava na nekoj od omiljenih dnevnih štacija, bira se mjesto u hladovini bora ili pod suncobranom na plaži.

Ako se baš ide u điradu, onda je i street style prilagođen ljetnom ritmu. Drugim riječima, odjeća je ležerna i komotna, pa se uglavnom nose sportske kombinacije, kratke jeans hlače, zgodni kombinezoni, lepršave pamučne haljinice trendovski otvorenih ramena, duge lagane hlače na prugice ili cvjetnog uzorka u spoju sa ravnim sandalama i natikačama.

Ljetni look zaokružuje se neizostavnim sunčanim naočalama, šeširima i zgodnim torbicama živih boja. Za primjer toga ležernog srpanjskog stila izdvojili smo djevojku u crvenom kombinezonu kratkih hlača kojega je spretno sparila sa sportskom majicom iste nijanse i bijelim japankama.

Za japanke se odlučila još jedna šetačica, no njih je sparila sa nježnom bijelom čipkastom haljinicom na bretele i komotnom slamnatom torbicom. Slamnati je šešir držala u pripravnosti za slučaj jačeg sunca.

Treća se naša sugrađanka odlučila za prugaste lanene hlače i jednostavnu bijelu košulju koju je, kako preporučuju stilisti, vezala u čvor. Robusna crna torba sa šarenim detaljima odlično se uklopila s anatomskim natikačama.

Svidjelo nam se i nekoliko tipično mladenačkih monokromatskih kombinacija hlača i majica u crnom tonu, a vjerojatno ćete i vi među našim fotografijama pronaći svoje odjevne favoritkinje.

Možda smo vas inspirirali, a možda i sami imate neki modni prijedlog. U tom slučaju, pošaljite nam fotografiju iz gradskog đira i uvrstit ćemo je na vašu i našu omiljenu stranicu Šibenskog lista već u idućem broju.

20. travanj 2024 01:18