StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Lagano i ležerno - važi i za ovo promijenjivo vrijeme

17. svibnja 2018. - 20:45

Jednostavne sportske kombinacije u koje se najbrže "uskače", kao što su udobne traperice i lagana pamučna majica, svevremenski su odjevni "duet", posebno popularan u najležernije godišnje doba. Traperice iz sezone u sezonu, u ovisnosti o modnim trendovima, bivaju dulje, kra(tk)će, šire, višeg ili nižeg struka, s dodacima poput cirkona, zakovica, navezenih detalja... Već nekoliko godina, one "rupaste", iznošenog izgleda, drže se među top pet najtraženijih modela. Možete to, uostalom, zamijetiti na fotografijama iz našeg ljetnog đira. Što se, pak, tiče majica, i one su omiljeni ljetni komad, bilo da je riječ o modelima s klasičnim kratkim rukavima, bez rukava, na špaline, s printom, šarenima ili jednobojnima.

Ovoga ljeta su posebno traženi modeli bluza i majica s lepršavim, ženstvenim volanima, "pjetama", izvezeni ili čipkasti, floralni ili prugasti. Takvi jednako dobro pristaju i na hlače, i na suknju. Dovoljno je promijeniti tek pokoji detalj i mogu poslužiti i za večernje izlaske i druženja. Svidio nam se, tako, dnevni odabir dviju prolaznica koje su se odlučile za traperice i tenisice. Jedna je s jeansom sparila čipkastu bluzicu i jaknicu u zemljanom tonu od prirodnog materijala, a druga se odlučila sa preslatku cvjetnu majicu "s porukom". Ultramladenački i štosno djelovao je i kombinezon u spoju s crnom majicom na rupice oko ovratnika. Mlada je dama za obuću odabrala jednostavne tenisice i dnevnu kombinaciju upotpunila zgodnom narukvicom. Uočili smo i trendi spoj traperica visokog struka i širih, "trikvart" nogavica sparenih sa print-majicom i torbicom na dugom "lančanom" remenu, kao šik detaljem. Duga, lepršava plava suknja s nježnim ružičastim cvjetićima i jednobojna bluzica za koju se odlučila naša mlada sugrađanka, također je bila oku ugodan spoj.

Mogla bih tako nabrajati i dalje, no bilo bi manje fotografija. A one, poznato je, govore više od riječi. Zašto nam i vi ne biste poslali jednu iz đira gradom koja bi mogla poslužiti i kao modni prijedlog?! Dovoljno je da je pošaljete na e-mail adresu: redakcija@sibenski-list.hr i pričekate idući četvrtak.

18. travanj 2024 06:00