StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Šibenke prkosile hladnoći - jaketu na sebe i u đir

2. ožujka 2018. - 09:45

Ah, ta mlađarija! Nema te bure, ni Celzijevih minusa, čak ni snježnog pokrivača koji će primorati mlade Šibenčanke, odnosno bar neke od njih, da zakopčaju do vrata tople zimske jakne. Kao da je raskopčana jakna, kaput ili bunda svojevrsni simbol mladosti, tako je već generacijama. Koliko puta smo se uvjerili da i po najvećem pljusku srednjoškolke ne otvaraju kišobrane iako ih drže u rukama?!

O kratkim rukavima koje odijevaju dok njihove starije sugrađanke drhture u debelim džemperima, da i ne govorimo. Zašto bi zima bila drukčija? Stoga je naša fotogalerija ovaj put puna kontradiktornosti. Dok su se neke pripadnice ljepšeg spola u našem tradicionalnom điru šibenskim gradskim ulicama uvukle u najtopliji odijevni "arsenal" koji su pronašle u ormaru, stavile kapuljače i šalove, dotle bi, po odjeći drugih mogli zaključiti da je stiglo proljeće. Raskopčanih jakni, prkosile su hladnoći. Kao ogledni primjer spomenute kontradiktornosti izdvojili smo šetačicu s crnim psićem koja se za šetnju odijenula u toplu proštepanu jaknu sa visokim ovratnikom, vrat utoplila šalom, a glavu kapom. Visoke gležnjače boje senfa upotpunile su pravi zimski odjevni izbor.

S druge strane, mlađahna djevojka u društvu toplije odjevene sugrađanke i njezina žućkastog psića, odlučila se za tanašnu jaknu maslinaste boje, blijedoružičastu majicu, svijetle traperice i visoke patike. Rekli bismo - skoro proljetni look. Ipak, ne čini se da joj je bilo hladno. Jer, mladost je - mladost.

A kakvu odjevnu kombinaciju vi preferirate? Imate li možda neki modni prijedlog za ove hladne dane? U slučaju pozitivnog odgovora - nemojte se ustručavati. Pošaljite nam fotografiju na naš e-mail: redakcija@sibenski-list. hr. Uvrstit ćemo je u naš fotođir.

20. travanj 2024 15:34