StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Kratke jakne i malo cvijeća

12. listopada 2017. - 16:05

Kratke jakne sportskog kroja, uglavnom od ekokože, ali i drugih materijala dominiraju u šibenskom jesenskom điru uz obavezne jeans inačice u kraćoj ili dužoj varijanti. Zahvalan je to komad odjeće, naročito u ovo doba godine kada su jutra hladna, a sredinom dana zna biti i po 10 stupnjeva toplije. Odlično se, kao što se da primijetiti na fotografijama, kombiniraju s košuljama, majicama, vestama, hlačama od jeansa, kepera i pamuka, suknjama i haljinama.

Takve su jakne dio popularnog casual outfita koji uvijek prolazi jer se može prilagoditi i poslovnom okruženju i slobodnom vremenu. Dio modnog odabira mnogih Šibenčanki, neovisno o dobi je i komotna obuća, od cipela ravnog đona ili niske, široke pete do gležnjača i tenisica koje su se prilagodile svim odjevnim trendovima. Odlično odgovaraju u svakoj prilici. Nepotrebno je napominjati kako nemaju konkurenciju pri uspinjanju legendarnim šibenskim skalinama. U nizu fotografija iz gradskog đira koje se mogu podvesti pod radni naziv "jesenske mode za svaki dan" iskače jedna duga haljina cvjetnog printa.

Kako upravo šarene cvjetne uzorke, ali i retrodetalje inspirirane ludim 70-im najavljuju mnoge modne kuće, neću se iznenaditi ako već u idući četvrtak naša zadnja stranica bude rascvjetana. Komentirajući upravo taj trend kolegica Ana mi se sa žalom sjetila jedne majčine haljine cvjetnog uzorka koju su sestra i ona skrivečki oblačile dok joj je majka bila na poslu.

- Bila je kupljena za jednu svečanu prigodu, a uz nju su odlično odgovarale ljubičaste salonke. Tko zna gdje je završila, a ni jedna joj od ovih koje sam vidjela na izlozima nije ravna. Kako bi je rado sada nosila - uzdahnula je Ana. Ako ste sličnu haljinu iz sentimentalnih razloga ipak sačuvali, pravo je vrijeme da je izvadite iz ormara. Možda i pošaljete svoju fotografiju u njoj na naš e-mail: redakcija@sibenski-list.hr Razveselit ćete nas!

18. travanj 2024 14:50