StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Bilo kuda, naočale svuda

7. listopada 2017. - 13:42

Moglo se, po temperaturi mora prošlog vikenda kupati, a mnogi su to i učinili iskoristivši najvrući dio dana za plažu. Sretnici kojima je "retaj" godišnjeg odmora upao baš u konac rujna i početak listopada, profitirali su. Naravno, pod uvjetom da ih more nije štufalo.

Dalo se, međutim, primijetiti da nikom nije dosadilo điravanje. Gradske su ulice bile tradicionalno živahne. Ukoliko su neki i otišli na kupanje ujutro, šetali su popodne i obratno. Ipak, malo je tko ostao vjeran kratkim rukavima, još manje kratkim hlačama. Tek smo uočili jednu šetačicu koja se osmjelila "uskočiti" u njih. Većina se pragmatično opredijelila za traperice jer odgovaraju svakom odjevnom stilu. Bio on otmjeniji ili sportski, slojevitost se ovih dana podrazumijeva. Na lagane majice, košulje ili bluze kratkih rukava, Šibenčanke su prebacile tanke jaknice, sakoe ili sportske mantile srednje dužine tako da su ih, u slučaju znatnijeg zatopljenja, mogle skinuti i prebaciti preko ruke. Haljine su kao odjevni izbor bile u totalnom deficitu, a od obuće prevladavala je sportska.

Dame u điru mogle su zaboraviti bilo što – ali ne i naočale, makar im tek služile za pridržavanje kose. Poznato je da se u Šibeniku bez njih ne izlazi u đir, da se nose dok ima danjeg svjetla, ponekad i pod kišobranima. Uostalom, uvjerite se sami. U slučaju da ste i vi svoje naočale odlučili prošetati u ranojesenskom modnom stylingu s ostatkom garderobe, ne samo šibenskim ulicama - nego i zadnjom stranicom Šibenskog lista, nećemo vam stati na put. Uredno zaprimljenu fotografiju na naš e-mail redakcija@sibenski-list.hr još urednije ćemo, i sa zahvalnošću objaviti.

26. travanj 2024 02:01