StoryEditorOCM
FotođirGradski đir

Jesen je zakoračila u naše živote... a one su dugo toplo ljeto ispratile sa stilom

Piše Katarina Rudan
7. rujna 2017. - 14:34

Haljine - uske, široke, crne, crvene, bijele, plave, šarene, prugaste, duge, kratke, ispod i iznad koljena, kombinezoni, vruće hlačice, tajice, traperice... Sve se to na šibenskim djevojkama i ženama moglo vidjeti tijekom i potkraj dugog, vrućeg i razigranog ljeta. Svakako, Šibenčanke su - prije prve i jedva dočekane kiše - ljeto ispratile sa stilom.

Što li će nositi ove jeseni koja je zakoračila u naše živote, tek ćemo vidjeti. No, Šibenčanke su poznate po tomu da vole pratiti modne trendove i dodati im i nešto svoje.

I dok modni stručnjaci govore da će se neki trendovi iskristalizirati na uličnoj pisti tek nakon početka sezone, modna pista već je istaknula neke nove koji će vladati ove jeseni. Od romantičnih kreacija do komada inspiriranih muškim ormarom, nadolazeća sezona donosi raznolikost krojeva i silueta, boja i uzoraka. Uz klasične krojeve s novim detaljima, igrom linija i materijala stvoreni su sasvim novi komadi. U zagasite tonove, jesen će unijeti i jarke boje među kojima se zasigurno ističe crvena.

Nakon igre jednostavnih linija unutar prugastog uzorka u toploj sezoni, jesen će igru linija nastaviti unutar jednako klasičnog i svestranog kariranog uzorka. Prozračno pidžama odijelo zamijenit će svilena haljina u negliže stilu s detaljima od čipke koja će odlično izgledati spojena s pletivom i grubim teksturama jesenskih materijala.

Osim kariranog, modni kreatori istaknuli su i točkasti uzorak u kombinaciji crne i bijele boje kao klasični, ali i razigrani dodatak jesenskoj garderobi. U ovom prijelaznom razdoblju ljeto-jesen, jednaku pozornost imat će - navode modni stručnjaci - komadi iz ljetne garderobe, kao i iz garderobe za hladnije dane. Njihovim međusobnim kombiniranjem, dobit će se stylinzi koji su idealni za prohladna jutra i večeri, kao i preostale tople dane.

18. travanj 2024 07:40