StoryEditorOCM
FotogalerijaGradonačelnik Burić upalio svjetla

Na sv. Nikolu otvorena "Adventura" i klizalište, a za brojne je posjetitelje nastupio Edo Maajka

7. prosinca 2019. - 12:23

Na sv.Nikolu u 19 sati simboličnim paljenjem svjetala otvorena je “Adventura”, omiljena šibenska manifestacija u dane božićnih i novogodišnjih blagdana. Na pozornici u Parkiću šestu po redu “Adventuru” otvorenom je proglasio gradonačelnik Željko Burić čestitajući blagdan sv. Nikole uz tople želje sugrađanima i gostima Šibenika za dobar provod na još jednoj adventskoj priredbi, jedinoj u zemlji koja se odvija unutar zidina nekog staroga grada, a potrajat će do 2. siječnja 2020. Istodobno, otvoreno je i klizalište u dvorištu obližnje OŠ "Fausta Vrančića".

Reputaciju priredbe s visokim kriterijima kada je riječ o glazbenom programu “Adventura” je potvrdila već na početku, nastupom repera Ede Maajke. Ovaj put program će se odigravati čak na pet lokacija u Starom Gradu, uz brojne glazbene izvođače sa hrvatske i lokalne scene, te raznovrsnu ponudu autohtonih jela i dobrih pića, poput solidnog izbora vina i craft piva domaćih  proizvođača.

Prve večeri posjetitelje je kiša jedino malo omela, ali ne i otjerala iz đardina koji se u ovoj prigodi pretvara u Parkić, a organizatori i ove godine podvlače ekološku poruku i pod motom “Nema zime” u suradnji s NP “Krka” skreću pažnju na globalno zatopljenje. Na "Adventuri" nema zime, niti ima plastike, čija je upotreba u posluživanju jela i pića zabranjena te je i dalje jedini "plastic free" novogodišnji sajam u zemlji. Bilo je kiše međutim, ali malo koga je omela – „Adventura“ je upisana među šibenske manifestacije čiji se početak očekuje s nestrpljenjem, makar i pod lumbrelama a posjećuje ju i sve više stanovnika iz susjednih gradova. Kako je na „Adventuri“ bilo večeras, saznajte iz kadrova našeg foto reportera Nikše Stipaničeva.

19. travanj 2024 07:45