blagdan sv. Mihovila Mnoštvo vjernika u procesiji gradskim ulicama i na velikom misnom slavlju na trgu kod katedrale koje je predvodio je biskup hvarski mons. Petar Palić (FOTO)
 

blagdan sv. Mihovila

Ulice Šibenika bile su ispunjene mnoštvom građana i vjernika koji su u procesiji gradskim ulicama i trgovima slaviti svojeg zaštitnima arhanđela sv. Mihovila, „onoga koji je kao Bog“. U toj „hodajućoj crkvi“ ,kako je rekao biskup šibenski mons. Tomislav Rogić, sa svojim zastavama i znamenjima hodili su župljani iz brojnih gradskih i biskupijskih župa, noseći znamenja naše vjere, lik sv. Mihovila i Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta. Procesiju su ispunili i brojni svećenici, redovnici i redovnice, predstavnici vlasti, kršćanskih udruga, djeca šibenskih škola i vrtića, redovničkih zajednica, Gradska straža i više od 2000 vjernika.

Na velikom misnom slavlju pred katedralom sv. Jakova, na Trgu Republike Hrvatske, biskupe, svećenike i vjernike, s nadbiskupom i metropolitom splitsko- makarskim mons. Marinom Barišićem, pozdravio je šibenski biskup mons. Tomislav Roić dok je misno slavlje predvodio biskup hvarski mons. Petar Palić.

Naslovnica Fotogalerija

Najčitanije

Nakon Knina i Vodica U sklopu predizborne kampanje, Kolinda Grabar-Kitarović stigla i u Šibenik gdje je sa suprugom Jakovom obišla "Adventurine" punktove - najdraži su joj bili selfiji s djecom

U sklopu predizborne kampanje, Kolinda Grabar-Kitarović stigla i u Šibenik gdje je sa suprugom Jakovom obišla
Nakon Knina, a onda i Vodica, aktualna hrvatska predsjednika Kolinda Grabar-Kitarović stigla je večeras, u sklop...
U sklopu predizborne kampanje, Kolinda Grabar-Kitarović stigla i u Šibenik gdje je sa suprugom Jakovom obišla "Adventurine" punktove - najdraži su joj bili selfiji s djecom