"Chefs stage" Sinjski arambašići i srdele na savur zavonjali na šibenskoj tvrđavi vrhunskim chefovima, u 'narodskoj' spizi guštaju i oni ovjenčani Michelinovim zvjezdicama (FOTO+VIDEO)

Šibenska tvrđava Barone poslužila je kao spektakularna pozornica za današnji početak drugog "Chefs Stagea", najveće regionalne gastronomske konferencije, koja je okupila cijelu svitu, ne samo domaćoj javnosti poznatih lica, već i svjetski relevantnih gostiju.

Najpoznatija je svakako slavna Elena Arazak, chefica obiteljskog baskijskog restorana “Arzak”, koji već godinama zadržava tri Michelinove zvijezdice, no tu još preko 100 slavnih kuhara, slastičara, restautera, vinara...

- Tvrđava Barone nije odabrana samo zbog lijepog pogleda na Šibenik i okolicu. Nju su sagradili naši preci u samo 20 dana. Nek to bude poruka svima nama da jedino ukoliko se udružimo i radimo zajedno možemo hrvatsku gastronomiju učiniti međunarodno relevantnom - poručio je u pozdravnom govoru Rudolf Štefan, organizator “Chefs Stagea” i vlasnik restorana “Pelegrini”.

Za sudionike konferencije organiziran je tradicionalni marendin u sklopu kojeg su poznati hrvatski chefovi ponudili domaću spizu, pa su se Baroneom širi mirisi ragua od janjetine, fažola s teletinom, nudili su se sinjski arambašići, pureća prsa s mlincima, gulaš od hobotnice, srdele na savur, pašta fažol na brudet...

Uz brojne radionice i večere na neobičnim lokacijama, poput onih na daskama šibenskog kazališta, ovogodišnji "Chefs Stagea" na nizu panela pokušat će nakon razgovora niza iskusnih govornika ponuditi odgovore na neka od ključnih pitanja kako bi postigli održivost gastronomije, turizma i ekonomije.

Video s otvaranja drugog šibenskog "Chefs Stagea" pogledajte OVDJE.

Naslovnica Fotogalerija

Najčitanije