Blokirali promet Prosvjed na Kapeli u organizaciji DVD-a Tisno zbog sporosti pravosuđa oko isplate milijunske odštete Frani Lučiću, jedinom preživjelom vatrogascu Kornatske tragedije

Blokirali promet

U utorak, 19. veljače, na raskrižju Kapela na Jadranskoj magistrali, kod skretanja za otok Murter, u organizaciji DVD-a Tisno održan je prosvjed zbog tromosti hrvatskog pravosuđa oko isplate odštete Frani Lučiću, jedinom preživjelom vatrogascu kornatske tragedije u kojoj je 30. Kolovoza 2007. Stradalo 12 njegovih kolega iz Šibenika, Vodica iz Tisnoga.

-Naš Frane već više od 10 godina vodi pravnu bitku oko odštete, a još mu nije isplaćena nijedna lipa. Prije dvadesetak dana Općinski sud presudio je da mu Država i Grad Šibenik moraju isplatiti 1,75 milijuna kunda odštete zbog teških ozljeda i trajnog invaliditeta. Međutim, da tu nepravomoćnu sudsku odluku ponovno je žalbu uložilo Državno odvjetništvo i time se nastavlja sa odugovlačenjem i agonijom koju proživljava Frane. Stoga smo se odlučili na ovaj prosvjed u nadi da će se ovaj proces ubrzati, a naš Frane napokon dobiti odštetu koja ga pripada. Svojom žalbom DORH samo odugovlači ovaj sudski postupak i nabija dodatne troškove i Frani i Državi– kazao je uoči prosvjeda Tome Belakušić, zapovjednik DVD-a Tisno.

Na prosvjedu se okupilo više stotina mještana Tisnoga i susjednih mjesta, kao i brojni pripadnici DVD-ova s područja šibensko-kninske županije.

 

Naslovnica Fotogalerija

Najčitanije