ŠIBENČANI DOČEKALI FRANKA ŠKUGORA I IVANA DODIGA I staro i mlado htjelo se slikati sa 'salatarom' i našim sjajnim mušketirima (FOTO)

ŠIBENČANI DOČEKALI FRANKA ŠKUGORA I IVANA DODIGA

Francuska salata neizostavan je dio blagdanskih trpeza, ali Šibenčani su u subotu imali prigodu uživati u nečem još boljem, francuskoj 'salatari'! Dakako, riječ je prestižnom Davis cup trofeju, što su ga ponosno u zrak podigli hrvatski teniski mušketiri, završavajući time na najbolji mogući način hrvatsku sportsku godinu za pamćenje. Dvojicu od njih, Ivana Dodiga i svoga Šibenčanina Franka Škugora pozdravilo je u subotu u Đardinu, na pozornici Adsventure, tik iza brončanih leđa Petra Krešimira IV i staro i mlado. Svi su se željeli slikati s njima i trofejem, stisnuti im ruku i zahvaliti za trenutke sreće, ponosa i radosti koje su nam priuštili. Ne znaš što je bilo ljepše i emotivnije – trenutak kada je Franko zahvalio svima koji su ga podržavali i vjerovali u njega, naročito svojim roditeljima, ili kada je Ivan stavio na glavu šibensku kapu koju mu je darovao župan Goran Pauk. I zaželio svim svojim Šibenčanima sretan Božić i Novu godinu. - 'Bili ste svi uz nas u finalu kao jedan, kao što ste prije toga stajali uz naše nogometaše. A ovi mladi koje vidimo ovdje okupljene, iz Teniskog kluba Šubićevac, zalog su da će biti još finala i da nas Hrvate kad krenemo prema cilju ništa ne može zaustaviti' – kazao je Ivan.
Zahvalnicu hrvatskim zlatnicima uručio je – i usmenu, i 'pismenu' u okviru uručio je i šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić, a na sjajnoj šibenskoj fešti blistali su i čelnici Teniskog kluba Šubićevac – Ivica Kostanić i Neven Nakić, koji je ujedno dopredsjednik Hrvatskog teniskog Saveza a za ovu prigodu i izaslanik hrvatske predsjednikce Kolinde Grabar Kitarović. Susret koji su organizirao bio je topao i spontan, u blagdanskom duhu i ozračju, i biut će novi poticaj popularizaciji 'bijelog sporta' u gradu pod Šubićevcom.

Naslovnica Fotogalerija