StoryEditorOCM
FotogalerijaŠibenik

Pogledajte kako je obilježen 54. rođendan Dražena Petrovića; U zrak puštena 54 balona u čast košarkaškom Mozartu

22. listopada 2018. - 21:40

U ponedjeljak je Šibenik slavio i tugovao. Slavio je 54. rođendan Dražena Petrovića, jednog od najboljih europskih košarkaša svih vremena, ali i činjenicu što ga je kao grad imao.

Istovremeno je tugovao, jer Dražen nije mogao slaviti svoj rođendan. Tragična prometna nesreća na autocesti kod njemačkog grada Denkendorfa 7. lipnja 1993. godine prekinula je Draženov život i karijeru u naponu snage.

Unatoč činjenici što Dražena nema među nama već četvrt stoljeća uspomena na šibenskog velikana živi. Zato je u povodu njegovog 54. rođendana i organiziran prigodni program na igralištu koje nosi njegovo ime i koje se nalazi u neposrednoj blizini dvorane na Baldekinu gdje je napravio prve košarkaške korake, ali i njegovog obiteljskog stana u Preradovićevoj ulici.

Tom prigodom su brojna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće kod Draženovog spomenika na Baldekinu, ali i kod Draženova koša u Preradovićevoj ulici. Također, simbolično su u zrak puštena 54 balona, jer toliko godina bi Dražen napunio u ponedjeljak, 22. listopada.

25. travanj 2024 04:21