StoryEditorOCM
Fotogalerijakoncert ljeta na tvrđavi sv. Mihovila

Vrhunski glazbeni spektakl britanskog šarmera Bryana Ferryja na najljepšoj pozornici na svijetu (FOTO)

Piše šibenski.hr
6. rujna 2018. - 13:58

Britanski glazbenik i osnivač legendarnog Roxy Musica Bryan Ferry, priredio je večeras, na najljepšoj pozornici na svijetu, sretnicima koji su došli do ulaznice  vrhunski spektakl.

U večeri bezvremenske glazbe, taj britanski šarmer izveo je neke od svojih najvećih hitova poput "Slave to Love", "Don't Stop the Dance" i "Avalon".

Sa sigurnošću se može reći da je Ferry najveća zvijezda koja je do sada nastupila u Šibeniku. Pred punim tribinama  u izvedbi ga je pratio sedmočlani bend vrhunskih glazbenika.

Čast da publiku uvede u atmosferu pop ritmova pripala je, naime, londonskom bendu "Paradisia". Glazba triju mladih glazbenica
inspirirana je zvukom sedamdesetih, a sanjiv i senzualan zvuk njihovih pjesama u kombinaciji sa snažnom scenskom pojavom pokazali su se i više nego dovoljan razlog da nastupe prije svjetske glazbene ikone.

Šibenski koncert Bryana Ferryja ujedno je i početna točka njegove turneje jugoistočnom Europom.

Spektakularni događaj, inače, posljednji je iz niza ovoljetnih gostovanja glazbenika svjetskog kalibra – LP, Mario Biondi, Róisín Murphy i drugih – kroz koje se Tvrđava sv. Mihovila ponovno dokazala kao vrhunski koncertni prostor.

Zasigurno je taj status potvrdila Ferryjevim večerašnjim koncertom.
 

19. travanj 2024 05:38