StoryEditorOCM
FotogalerijaLjetuj na Martinskoj

Pogledajte kako je bilo na nostalgičnom šibenskom Woodstocku; Sve su začinili Funcuti rođendanskom bakljadom (FOTO)

Piše Šibenski.hr
1. srpnja 2018. - 20:10

U subotu navečer je održana fešta Ljetuj na Martinskoj, zamišljena je kao nostalgični šibenski Woodstock, noć uspomena na sjajne dane kada su Šibenikom odjekivali zvuci prvih električnih gitara, kada se plesalo i uživalo u životu i mladosti uz otkrivanje novog svijeta s one strane granice, na Zapadu.
 
- Na Martinskoj smo slavili otvorenje kupališne sezone 2018., pola stoljeća rok banda Polaris, 40. rođendan Disco gimnazije i  35. rođendan šibenske navijačke udruge Funcuti – poručili su organizatori, Disco Gimnazija u suradnji s Udrugom Volim Šibenik uz potporu gradske uprave i šibenske Turističke zajednice.

Prvi su na Martinskoj, zasvirali blues & rock band Sigmund u sastavu Nikice Šprljana, Aleksandra Belamarića, Željka Prebega, Damira Butnića, Dalibora Reškova i Đure Erakovića. 

Potom su stage preuzeli Goran Baranović, Zoran Košuljandić, Davor Crnogaća i Ivan Žurić, uz potporu legendarnog prvog tenora klape Šibeni Radoslava Koštana. Oni su slavni šibenski rock bend Polaris i sinoćnjom su svirkom proslavili pola stoljeća rada.

Rođendan su sinoć proslavili i šibenski Funcuti i to slavljeničkom bakljadom.

Na koncu, nastupili su i Pauci u sastavu Vojmir Roša, Marinko Miše, Dubravko Štrbinić i Veljko Zorić, dok je zadnji izvođač bio Dado Topić sa Starry nightom.
 

23. travanj 2024 09:59