Kupanjem u novu Devetorica veličanstvenih na Banju odradili prvu ovogodišnju banjadu uz poruku "Ti jedini, ti najbolji- Šibeniče!"; Nije im smetalo ni hladno more, niti vjetar koji je probijao do kostiju

Kupanjem u novu

Devetorica veličanstvenih, točno u podne! Ne, nije to naslov nekog novog vesterna, već je riječ o devetorici hrabrih kupača koji su danas na šibenskoj plaži Banj, točno u podne odradili prvo ovogodišnje kupanje.

Stamenim momcima, a i onima nešto malo starijima među njima, nije smetala ni temperatura mora od samo 8 stupnjeva Celzijevih, niti neugodni levanat koji je probijao do kostiju unatoč temperaturi zraka od 11 stupnjeva, pa čak ni dosadna kiša koja je nekoliko puta počela padati.

Šibenski "tuljani" u more su ušli uz Funcutsku navijačku poruku: "Ti jedini, ti najbolji- Šibeniče" i svojim sugrađanima i svim gostima zaželjeli sve najbolje u 2018. godini. Među kupačima su bili i veterani šibenske novogodišnje banjade poput NIkše Ercegovića- Đuguma, Ivice Lokasa ili Krešimira Ivančevića, no i neka nova lica kao što je Franjo Romić, koji je došao braniti boje Vodica.

Inače, kupači su u more ulazili uz zvukove glazbe iz "Labuđeg jezera" P.I. Čajkovskog, koju je uživo izvodila Jelena Žaja na violini uz klavirsku pratnju profesorice Mare Sekso.

Kako su kazali organizatori iz Jedriličarskog kluba "Val", koji su sve napravili uz potporu Grada Šibenika i šibenske Turističke zajednice, novogodišnje kupanje u Šibeniku ove je godine bilo posvećeno turističkom uspjehu grada Šibenika, s nadom da će iduća sezona biti još i bolja.

- Ovom akcijom JK Val želi pridonijeti razvoju društvenog života i promociji grada. Želimo Šibenik predstaviti svijetu onakvim kakav on i jest: grad na moru, grad srednjovjekovne baštine, grad kulture, grad sporta i grad turizma - izjavio je Zoran Lučić Luca, autor projekta Novogodišnjeg kupanja.

Naslovnica Fotogalerija

Najčitanije

Nakon Knina i Vodica U sklopu predizborne kampanje, Kolinda Grabar-Kitarović stigla i u Šibenik gdje je sa suprugom Jakovom obišla "Adventurine" punktove - najdraži su joj bili selfiji s djecom

U sklopu predizborne kampanje, Kolinda Grabar-Kitarović stigla i u Šibenik gdje je sa suprugom Jakovom obišla
Nakon Knina, a onda i Vodica, aktualna hrvatska predsjednika Kolinda Grabar-Kitarović stigla je večeras, u sklop...
U sklopu predizborne kampanje, Kolinda Grabar-Kitarović stigla i u Šibenik gdje je sa suprugom Jakovom obišla "Adventurine" punktove - najdraži su joj bili selfiji s djecom