StoryEditorOCM
FotogalerijaPrva nedjelja došašća

Šibenik je upalio prvu svijeću adventskog vijenca; Svjetlosna zraka s tvrđave sv. Mihovila označila je početak božićnog slavlja, najljepši pogled bio je s Baronea

3. prosinca 2017. - 20:29

Šibenik je upalio prvu svijeću adventskog vijenca. Svjetlosna zraka s jedne od kula najstarije šibenske fortice - tvrđave sv. Mihovila, simbolički je na prvu nedjelju došašća označila početak božićnog slavlja i ovogodišnjeg adventa u Šibeniku - Adventure, koju zajednički organiziraju Grad Šibenik i gradska Turistička zajednica. Tu je prigodu tradicionalnim crkvenim napjevima uveličalo pjevačko društvo Kolo, a kako je ulaz na tvrđavu Barone bio besplatan, svečanosti su prisustvovali i Šibenčani i njihovi gosti.

Svake naredne adventske nedjelje palit će se po jedna svjetlosna zraka i svjetlom svakodnevno podsjećati na vrijeme nade, mira, radosti i ljubavi. Na Badnjak, zadnju nedjelju došašća, sve četiri svjetlosne zrake sa svake od kula sv. Mihovila nagovijestit će Kristovo rođenje, a s Poljane, glavnog gradskog trga prema nebu će se vinuti više od tisuću lampiona, simbola ljubavi. Mjesto na kojem je na Božić 1066. zabilježen prvi pisani spomen grada, postat će tako jedinstven i najveći adventski vijenac u Hrvatskoj.

19. travanj 2024 03:33