SPEKTAKULARNI KADROVI LETA IZNAD KANJONA NESTVARNE LJEPOTE Čikola vas zove da se maknete iz fotelje i da je vidite iz ptičje perspektive. Ostavit će vas bez teksta! (FOTO)

SPEKTAKULARNI KADROVI LETA IZNAD KANJONA NESTVARNE LJEPOTE

Da nam je netko rekao da vrata EU mogu biti tako atraktivna, možda bi ih i prije otvorili. Spektakularne slike koje je kamera našeg fotoreportera Nikše Stipaničeva u subotu - kada je Drniš obilježavao Dane otvorenih vrata EU projekata - zabilježila iznad kanjona Čikole razlog su zbog kojeg je zip-line na ovom mjestu postao jedna od najvažnijih točaka adrenalinskog turizma u Dalmaciji i Hrvatskoj. Projuriti poput orla ili sivog sokola kroz ovu ljepotu, 200 metara iznad kanjona, pri brzini od 70 kilometara na sat, i osjetiti takvu navalu adrenalina, a istodobno se sigurno držati za prst debelu čeličnu sajlu koja može izdržati teret od deset tona, i biti osiguran još jednom sigurnosnom kopčom, iskustvo je kojeg vrijedi doživjeti. I to ne jedan put!
A ako je sve skupa malo previše za vas, ne morate se spuštati žicom u dubine. Dovoljno je da se nakon što prijeđete preko mosta u kanjonu Čikole parkirate s desne strana ceste prije gradilišta novog rotora na Miljevcima i krenete šetnjom, pješačkom stazom uz rubove kanjona. Tu su vidikovci i pogledi od koji također zastaje dah. I vrijedi ih vidjeti, više nego provesti vikend ispred TV-a. Ili možete na put krenuti i biciklom, poput sudionika utrke Drinovci - Trbounje...

Naslovnica Fotogalerija