StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Red sunca, pa red kiše i oblaka: vremenske prilike su utjecale i na odijevanje dama i gospode na šibenskim ulicama

2. svibnja 2019. - 13:56

Red sunca, pa red naoblake i kiše. Tako je zadnjih dana bilo na šibenskom području, a vremenske su se (ne)prilike neizbježno odrazile i na odjevni odabir dama i gospode u gradskom điru ulicama i trgovima.

Prve će turističke laste iz naše fotogalerije svatko prepoznati jer su im modne kombinacije (s iznimkom gostiju s azijskog područja) uglavnom ljetne. Sandale, kratke hlače ili haljinice "na špaline" preferirale su gošće iz hladnijih zemalja kojima je temperatura bila taman po mjeri za stilski izričaj primjeren, recimo, srpnju.

Šibenčanke su, pak, najčešće odabirale bezvremenske jaknice od ekokože, lagane sakoe ili džempere tanjih tekstura sparujući ih s jeansom, majicama s cvjetnim motivima, lepršavim haljinama živih boja, suknjama zanimljivih krojeva ili hlačama u rasponu od klasičnih pa do popularnih tajica.

Zamjetan je trend ležerne obuće koja se odlično kombinira sa svim stilovima. Tenisice odavno nisu rezervirane samo za sportske kombinacije ili hlače. Fantastično pašu i s haljinama ili suknjama, što ćete sigurno primijetiti na pojedinim fotografijama.

Na velika vrata ponovno su ušle u modni svijet i prilagodljive balerinke, a nikako nećete pogriješiti ako se u odjevnoj kombinatorici svakodnevnog proljetnog izdanja oslonite na cvjetiće, točkice ili pruge. One će podignuti i razvedriti svaki stil.

20. travanj 2024 10:27