StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Kišna moda: otkrijte kako su se naše sugrađanke proteklih dana borile s vremenskim neprilikama

25. siječnja 2019. - 13:34

Dok se u unutrašnjosti Hrvatske na prvu kap kiše vade gumene čizmice, zakopčavaju duge jakete od nepromočiva materijala i traže što čvršći kišobrani, ove prolaznice s fotografija našeg tradicionalnog đira šibenskim gradskim ulicama kao da poručuju: Kiša, kiša... e, pa šta!

Zaista, ako pažljivije pogledamo vidjet ćemo da se malo koja prolaznica izborom odjeće i obuće prilagodila kišnom danu. Uglavnom su se odlučile za uobičajene deblje zimske jakne i kapute te standardne čizme i gležnjače. Samo se jedna dama odlučila prošetati u gumenim čizmicama. Jedna, ali vrijedna.

Te prekrasne čizmice tople lila nijanse zaista su podigle cijeli stil, koji ionako zaslužuje svaku pohvalu. Jer bijelo je uvijek posebno i, do određene mjere, elegantno i svevremensko. Modni znalci kažu da tu nijansu valja znati nositi. Složit ćete se da su u pravu.

A što se kišne mode tiče, vjerojatno ćete pomisliti da u šibenskim prilikama valja investirati samo u kvalitetan kišobran koji se neće slomiti na prvi jači udar vjetra. Ostalo je samo nadogradnja, pogotovo ako se negdje pronađe po akcijskoj cijeni.

20. travanj 2024 05:59