StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Po odjeći naših sugrađana teško je otkriti koje je godišnje doba; Ovo ipak nije proljetna foto galerija

15. studenog 2018. - 15:31

Fotografije iz našeg redovitog đira šibenskim gradskim ulicama mogli bi, bez problema, zamijeniti za nekakvu proljetnu galeriju. Jer, tko bi po odjeći prolaznic(k)a mogao otkriti koje je doba godine? Priznajte, skoro nitko. Istina, izdajničko suho lišće na jednom dijelu rive uputit će profesionalno oko da je u pitanju jesen, ali da je baš sredina studenoga – malo bi tko pogodio.

Zaista, studeni za sada ne opravdava svoj naziv. Oko podneva je temperatura zraka ovih dana znala prijeći i 20 Celzijevih stupnjeva, što je pojedine Šibenčane vratilo u kratke rukave. Ženski je svijet bio oprezniji – vrućini unatoč tanji džemperić ili kakva lagana jaknica uvijek su se našli pri ruci, makar je bilo upravo idealno za prošetati neku trendi haljinicu cvjetnog ili kockastog uzorka, suknju, nježnu bluzicu...

Sve što će se, već za koji dan u gradskom điru nositi ispod kaputa ili debele jakne, izloženo je sunčevim zrakama i pogledu. U tom šarenilu međusezonskih odjevnih stilova uspjeli smo fotografirati i jedan kockasti kaputić, ali i haljinicu koja bi se dala nositi i u ljetnom predvečerju. U tome, čini se, i jest draž ovog posve neobičnog studenoga.

19. travanj 2024 08:48