StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Proljetno šarenilo na šibenskim ulicama; pogledajte što su odjenule naše sugrađanke

12. travnja 2018. - 16:32

Na šibenskim se ulicama ovih dana, kada je riječ o odjevnim performansama, moglo vidjeti stvarno sve i svašta. Još se neki naši sugrađani i sugrađanke nisu rastali od zimskih jakni, pa i kaputića, dok su drugi jedva dočekali više temperature da uskoče u kratke rukave (dapače, registrirali smo i jednu majicu na špaline!). Čak i kratke hlače! No, potonje su vjerojatno izabrale turistkinje.

U tom opusu stilova u kojima su se u gradskom điru "sudarila" sva četiri godišnja doba, izdvojila bih one umjerene i proljeću najprimjerenije. Veliki plus za šinjorinu koja je cvjetno godišnje doba pozdravila kratkom jaknicom sa sitnim cvjetnim uzorkom, popularnim svijetlim tajica-rebama i trendi metalik-ružičastim sportskim cipelama.

I inače, za ovo proljeće dizajneri nastavljaju popularizaciju floralnih uzoraka, a znalci kazuju da je razlika samo u tome što su cvjetni printevi postali još ljepši, nježniji ili, pak, hrabriji. Duga haljina cvjetnog printa koju je prekrila ogrtačem u trendi oker boji, druga je uspješna kombinacija. Naša sugrađanka ju je kombinirala s niskim gležnjačama sa zakovičastim detaljima. Odličan izbor. Istu haljinu, samo bez ogrtača, može nositi cijelo proljeće jer stilisti lagane, ženstvene i udobne dnevne haljine proporučuju kao it-komad.

Svakako je zapažena i dama sa srcolikim sunčanim naočalama koja se odlučila za pepito uzorak (gotovo pa) od glave do pete. Taj se uzorak smatra bezvremenskim trendom koji obožava mnoštvo žena. Osim što se, kao što se dade zaključiti, odlično prilagođava svakoj modnoj kombinaciji, ostavlja iznimno elegantan dojam. Uz naočale, plus i za crnu kuferić-torbicu.

U mnoštvu fotografija iz šibenskog dnevnog đira, možda ćete vi izabrati neku drugu kombinaciju koja je primjerenija vašemu modnom izričaju. O ukusima se ne raspravlja, no svaka je sugestija dobrodošla. Ako i vi imate neki modni foto-prijedlog, podijelite ga s našim čitateljima. Pošaljite fotografiju na naš e-mail: redakcija@sibenski-list. hr

25. travanj 2024 11:15