StoryEditorOCM
ŽupaPotpisan ugovor

Projektnu dokumentaciju za izgradnju i opremanje novog Dječjeg vrtića u Kuparima izradit će Studio 3LHD

Piše dv
9. siječnja 2024. - 14:01
Ugovor su potpisali župski načelnik Silvio Nardelli i Marko Dabrović iz tvrtke Studio 3LHDOpćina Župa Dubrovačka/

U Općini Župa dubrovačka potpisan je ugovor za izradu kompletne projektne dokumentacije za izgradnju i opremanje novog Dječjeg vrtića u Kuparima. Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave usluga velike vrijednosti kao najpovoljnija ponuda odabrana je ponuda tvrtke Studio 3LHD d.o.o. u vrijednosti od 294.250,00 eura (s uključenim PDV-om).

Ugovorom je definirana izrada: Idejnog rješenja (uz 3D vizualizaciju), Idejnog projekta, Glavnog projekta za ishođenje građevinske dozvole, Izvedbenog projekta, Projekt opremanja te cjelovite Natječajne dokumentacije za provedbu postupka javne nabave za radove na izgradnji i opremanju dječjeg vrtića.

Ugovor su potpisali općinski načelnik, Silvio Nardelli, u ime Općine Župa dubrovačka te Marko Dabrović u ime tvrtke Studio 3LHD d.o.o., a sredstva za realizaciju ovog ugovora kao i dijela izgradnje osigurana su putem Ministarstva znanosti i obrazovanja koje Općini Župa dubrovačka odobrilo 17.280.000,00 milijuna kuna, odnosno 2,3 milijuna eura za izgradnja i opremanje novog dječjeg vrtića u Kuparima.

Radi se o bespovratnim sredstvima za koja se Općina Župa dubrovačka prijavila, a u okviru poziva na dostavu bespovratnih sredstava za ‘‘Izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova‘‘, kojeg je Vlada RH objavila u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Paralelno s izradom projektne dokumentacije u tijeku je i postupak izrade i donošenja Urbanističkog plana uređenja Blato koji se u prvom redu odnosi na ucrtavanje konačne varijante proširenja i rekonstrukcije bujičnog toka Tarante (uključujući postojeće pritoke te kompletnu mrežu odvodnje koja gravitira bujičnom toku Tarante) potvrđenu od Hrvatskih voda, a što je jedan od preduvjeta za realizaciju projekta izgradnje novog dječjeg vrtića.

26. travanj 2024 20:23