StoryEditorOCM
ŽupaŽUPA DUBROVAČKA |

Poboljšana sigurnost prometa na Mljekari i Popolici

Piše dv
24. prosinca 2020. - 12:18
Da bi osigurali sigurniji promet vozila i prolaz pješaka, prije nekoliko godina Općina Župa dubrovačka je rekonstruirala cestu LC 69050 na dionici od Mljekare do Spomen obilježja u Mandaljeni kojom prigodom su obavljeni radovi proširenja kolnika, izgradnje nogostupa, javne rasvjete i rješavanja oborinske odvodnje.

Tijekom navedene rekonstrukcije na tri manje lokacije nisu u potpunosti obavljeni radovi, zbog neriješenih imovinskih odnosa. Naknadno smo uspjeli sa vlasnicima usuglasiti stavove na dobrobit obiju strana.

Završetkom radova rekonstrukcije ceste nasuprot školske sportske dvorane, čitava dionica od Mljekare do Mandaljene je rekonstruirana na planirani način. Rekonstrukcijom ceste na ovom dijelu rješena je jedna kritična i nepregledna dionica koja je ugrožavala pješački promet, a posebno djece i koja je u neposrednoj blizini zgrade osnovne škole i školske sportske dvorane.

Također, na ovoj lokaciji je predviđen i pješački prijelaz sa usporivačima prometa koji će uskoro biti izvedeni, a za koji smo izradili projektno rješenje, ishodili suglasnosti od strane Odjela prometa Policijske uprave dubrovačko neretvanske.
Ovim putem još jednom zahvaljujemo svim vlasnicima zemljišta koji su omogućili Općini otkupiti potrebno zemljište kako bi se ovaj projekt realizirao.

Ove radove obavila je tvrtka Miletić d.o.o. iz Gabrila, a vrijednost radova je 263.724,83 kn.
Također, nakon traženja žitelja naselja Popolica po izrađenom projektnom rješenju te ishođenim suglasnostima započeta je izrada pješačkog prijelaza sa potrebnom signalizacijom i usporivačima prometa. Ovime će se osigurati sigurniji promet pješaka.
17. travanj 2024 12:54