StoryEditorOCM
PrimorjeREKONSTRUKCIJA MREŽE |

SLANO KAO GRADILIŠTE Od hotela Admiral preko rive do crkve sv. Jeronima izmjena dotrajalog cjevovoda

Piše DV
24. veljače 2020. - 13:28
Vodovod Dubrovnik pokrenuo je rekonstrukciju dijela vodoopskrbne mreže u Slanome.

Ovu, gotovo 380 tisuća kuna vrijednu investiciju Vodovod financira vlastitim sredstvima s ciljem poboljšanja stanja vodoopskrbe na tom području.

- Na potezu od hotela Admiral, preko rive sve do iza crkve sv. Jeronima, dakle u dužini od otprilike 350 metara, mijenjamo postojeće dotrajale cijevi. Stare azbestno-cementne cijevi na kojima su se u posljednje vrijeme počeli javljati kvarovi mijenjaju se novim PEHD cijevima koje će doprinijeti dugoročnoj stabilnosti sustava vodoopskrbe u Slanome – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić.

Radovi se odvijaju u partnerstvu s Općinom Dubrovačko primorje, koja u sklopu ove investicije izvodi radove na postavljanju gravitacijskih i tlačnih kolektora fekalne odvodnje.

„Moram istaknuti kako na cijelom području kojim upravlja Vodovod Dubrovnik imamo izvrsnu suradnju s lokalnom zajednicom. Rezultat toga su i ovi zajednički radovi u Slanome u sklopu kojih ćemo mi riješiti pitanje vodoopskrbe na tom kritičnom području, a Općina postaviti sustav odvodnje" – dodao je Matušić.

Naglasio je kako je riječ o zahtjevnim radovima budući se radi praktično uz more, pa se često događaju prodori mora u same rovove, ali i da bez obzira na to očekuje kako će se investicija uspješno dovršiti na vrijeme. Rok za dovršetak radova je 60 dana.
16. travanj 2024 14:10