StoryEditorOCM
PrimorjeISKORISTITE PRILIKU

Općina Dubrovačko primorje poziva starije osobe i umirovljenike bez primanja da dostave zahtjev za ostvarivanje novčane pomoći

Piše DV
16. travnja 2020. - 09:27
Obaviještavaju se umirovljenici i starije osobe  bez primanja sa područja Općine Dubrovačko primorje da se zahtjev za odobravanje novčane pomoći ( mirovinskog dodatka) dostavlja Jedinstvenom upravnom odjelu  Općine Dubrovačko primorje od 20. travnja do 29. svibnja 2020. god. u vremenu od 07.00 do 11.00 sati ili na mail: opcina@dubrovackoprimorje.hr ili poštom na adresu : Općina Dubrovačko primorje, Trg Ruđera Boškovića 1, 20232 Slano.
 
Pravo na mirovinski dodatak ostvaruju  korisnici s prebivalištem na području Općine Dubrovačko primorje, stariji od 55 godina za žene i 60 godina za muškarce,  koji  primaju starosnu, invalidsku ili obiteljsku mirovinu od Republike Hrvatske, a ona godišnje ukupno za supružnike sa svim dodacima ne prelazi 30.000,00 kn, uključujući i prihode po drugim osnovama.
 
Pravo na novčanu pomoć ostvaruju osobe bez mirovine s prebivalištem na području Općine Dubrovačko primorje, stariji od 60 godina za žene i 65 godina za muškarce, uz uvjet da dokažu Uvjerenjem porezne uprave za prethodnu godinu da njihova ukupna godišnja primanja supružnika ne prelaze 30.000,00 kuna.
 
Pravo na mirovinski dodatak ostvaruju i samci čija  ukupna godišnja primanja ne prelaze 15.000,00 kuna.
 
Obrazac za prijavu može se preuzeti na web stranici Općine Dubrovačko primorje https://www.dubrovackoprimorje.hr/ ili osobno u prostorijama Općine Dubrovačko primorje.
 
Svi podnositelji dužni su uz zahtjev priložiti:
 
Preslik osobne iskaznice (podnositelja zahtjeva i supružnika)
Zadnji odrezak od mirovine (podnositelja  zahtjeva i supružnika)
Tekući račun za uplatu novčane naknade
19. travanj 2024 16:07