StoryEditorOCM
PrimorjeNA ŠUMSKOM GURMANSKOM FESTIVALU

Nošnja Dubrovačkog primorja najbolja u Delnicama

Piše DV
31. srpnja 2019. - 10:07
Na Šumskom gurmanskom festivalu u Delnicama koji se održao u subotu 27.07.nastupala je dubrovkinja Anita Nikić sa svojom djecom, (Niko i Nika). Nastupali su u tradicionalnom i zabavnom djelu.

Niko je otvorio manifestaciju s pjesmom "Neka cijeli ovaj svijet"(Jalta, jalta) na violini u narodnoj nošnji dubrovačkog primorja.
Niko je osim izvedbi na violini, otpjevao nekoliko zabavnih pjesama, pratio mamu na violini te se natjecao u revijalnom djelu za najbolju mušku nošnju.

S ponosom ju je nosio te ponosno predstavio i odnio lentu za najbolju mušku nošnju. Ovim putem se obitelj zahvaljuje gospodinu Vladu Lujo iz Visočana, kojeg još nisu upoznali ,a on im je nesebično posudio i poslao svoje bogatstvo, te se Niko  nada da će u budučnosti imati svoju nošnju jer kako kaže on je dubrovački primorac u Zadru.
Anita je imala raznovrstan program: balade, tradicionalne pjesme, autorske, zabavne. Publika je iznimno reagirala na pjesmu "Izašla je zelena naranča" te na autorske duhovne pjesme u kojima se također spominje tradicija Dubrovačkog primorja.

Anita, prepoznata iz ljetnog hita, nosila je i modnu reviju Udruge Kamensko pod budnim okom presjednice Đurđe Grozaj i dizajnera Tomislava Rogine. Mala Nika (8 g) je oduševila publiku svojim glasom i svojom simpatičnošću.
19. travanj 2024 02:06