StoryEditorOCM
PrimorjeSVEČANOST U SLANOME

FOTO: Otvorena Zavičajna kuća Dubrovačkog primorja

Piše dv
29. siječnja 2020. - 15:34
U Slanome, administrativnom sjedištu Općine Dubrovačko primorje danas je svečano otvorena Zavičajna kuća Dubrovačkog primorja. Zavičajnu kuću uz načelnika Općine Dubrovačko primorje Nikole Knežića i ravnateljice Regionalne agencije DUNEA Melanije Milić, otvorio je župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Bivši župni dvor crkve Sv. Vlaha, postalo je mjesto u kojoj je prikazana sva bogata povijest ovog kraja, a rekonstrukciju i opremanja vrijedne više od osam milijuna kuna realizirano je u sklopu provedbe EU projekta’ Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija’ čiji nositelj je Dubrovačko-neretvanska županija, a operativno ga provodi Regionalna agencija DUNEA s još 10 partnera.

Uz Zavičajnu kuću, u sklopu projekta uređene su i označene tematske staze Babino polje i Austrijski put na Mljetu, uređuje se Gradski muzej Korčula smješten u palači Ismaeli-Gabrielis i Muzej zlata i srebra Smokvica. Cilj projekta je stvaranje i promocija kulturne i etnografske ponude Dubrovačko-neretvanske županije pod zajedničkim nazivom 'Putevima prošlosti'. Inače Ukupna vrijednost projekta je 33.872.704,57 kuna, od čega su bespovratna sredstva u visini od skoro 28 milijuna kuna. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020.
 
18. travanj 2024 09:03