StoryEditorOCM
PelješacPOVIŠE TRNOVICE

Pune ruke posla za HGSS: Izvan ikakve planinarske staze ili označenih puteva spasili teško ozlijeđenu ženu

Piše Dv
25. listopada 2021. - 07:54

"24. listopada 2021. godine u 12:05 sati dolazi dojava posadi letača spašavatelja HGSS-a, u kojoj sudjeluje dvoje članova HGSS Stanice Split i jedan član HGSS Stanice Makarska, o teško ozlijeđenoj ženskoj osobi na području Stona, poviše sela Trnovica izvan ikakve planinarske staze ili označenih puteva.

Ekipa HGSS Stanice Dubrovnik na terenu je unesrećenoj osobi pružila prvu medicinsku pomoć, a budući se radi o težim ozlijedama i teškom terenu, istu su pripremili za transport helikopterom HRZ-a. Unesrećenu osobu je preuzela ekipa letača spašavatelja u 15:25 te je transportirana u Dubrovnik gdje je u 15:45 sati preuzima osoblje HMP Opće bolnice Dubrovnik na daljnju obradu.

Ovo je još jedan u nizu primjer izvrsne suradnje i velike požrtvovnosti osoblja HRZ-a i HGSS-a u pomoći potrebitima.

Ovakve situacije izuzetno su stresne za unesrećene osobe, ali i za sve druge koji se uz nju nalaze. Svojom prisebnošću, pravodobnim pozivom u pomoć, brigom o unesrećenoj kolegici i podrškom koju su joj pružili do dolaska spašavatelja, ekipa planinara dala je veliki doprinos ovoj akciji spašavanja! Zbog toga im čestitamo i upućujemo najiskreniju zahvalu!", stoji na Facebook stranici HGSS-a Stanice Makarska. 

17. travanj 2024 19:27