StoryEditorOCM
NeretvaGodinama je putovala morem

Josip iz Blata na Korčuli u moru pronašao poruku kominskog lađara posvećenu poginulom predsjedniku Udruge

Piše Ante Šunjić
28. listopada 2022. - 09:08
Josip iz Blata na Korčuli u moru pronašao poruku kominskog lađara posvećenu poginulom predsjedniku UdrugeAnte Šunjić/

Prije 12 godina, nakon povratka s izveslanog maratona lađa od Metkovića do Molizea, najstariji lađar Ivan Burić iz Komina spustio je u more bocu s porukom i prisjećanjem na tragično preminuloga predsjednika Udruge lađara Komin Zlatka Oršulića.

Boca je godinama putovala morem, a onda je završila u jednoj maloj škrapici na sjevernoj strani Korčule, između uvala Blataca i Male Rasohe.

Josip Cetinić, iz Blata na Korčuli, kojega je životni put prije više od tri desetljeća odveo u Rijeku, ali svake godine posjećuje rodni kraj, sa sinom je bio na moru i vidio je bocu. Ponio ju je kući i spremio u garažu, iz nekog razloga nije je odmah otvorio. Poslije nekog vremena, kada je uređivao garažu, odlučio je otvoriti bocu i pročitati sadržaj poruke.

Nakon toga, potrudio se dođi do kominskih lađara i preko Matea Vlatkovića, upoznati javnost sa sadržajem poruke. Josipa je zanimalo i je li najstariji lađar još živ, te izrazio nadu da će se čuti s njim i popričati o cijeloj ovoj priči.

A pošiljatelj poruke, Ivan Burić, bio je poštar i navikao je uručivati markirana pisma i pošiljke. Ovu je poslao bez marke, ali ej ipak stigla na odredište.

 

04. svibanj 2024 03:49