StoryEditor
NeretvaMOŽE LI OKRUTNIJE?

Dok su branili svoja prava i borili se za egzisteniciju, zaposlenici HŽ-Cargo u Pločama uručen otkaz!

Piše DV
25. kolovoza 2020. - 10:25
Dosta je otkaza zbog nesposobnih uprava! – poručeno je sa skupa radnika HŽ Carga u PločamaRogotin.hr
HŽ Cargo Ploče je u procesu restrukturiranja u zadnjih pet godina podijelio više od sto otkaza radnicima, od toga na desetke otkaza dobili su hrvatski branitelji, pripadnici HV-a i HVO-a, zbog čega se vode sudski postupci, donosi Rogotin.hr

- Zahtijevamo da svi postojeći radnici HŽ Cargo Ploče ostanu u radnom odnosu, jer od preostalih 29 radnika velika većina su hrvatski branitelji. Ne prihvaća se novo predložena organizacija za HŽ Cargo Ploče. Dosta je otkaza zbog nesposobnih uprava! – poručeno je sa skupa radnika HŽ Carga u Pločama kojima, zbog gubitka posla, prijete otkazi, a na kojem su sudjelovali i predstavnici sindikata i Ministarstva branitelja.

image
Rogotin.hr


Zahtijevamo da Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s resornim Ministarstvo, mora, prometa i infrastrukture pokrene inicijativu za izmjenom Statuta Željezničkog fonda na način: U slučaju zbrinjavanja radnika hrvatskih branitelja HV i/ili HVO iz HŽ društava (HŽ Cargo, HŽ Putnički prijevoz, HŽ Infrastruktura i ostala željeznička poduzeća kojima je osnivač HŽ društvo) mogu provesti u Željezničkom fondu do povratka na posao u bilo koje HŽ društvo ili do ispunjenja prvih uvjeta za mirovinu. Trošak „naknadu plaća“ radnicima hrvatskim braniteljima u Željezničkom fondu podijeliti razmjerno između Ministarstva hrvatskih branitelja i HŽ društvo koje je radnika-hrvatskog branitelja uputilo u fond - zaključili su ogorčeni pločanski željezničari koji traže pokretanje istrage u HŽ Cargu zbog načina na koji su se gubili poslovi od konkurencije koja nije imala uvjete kao oni, odnosno da se istraže eventualna pogodovanja privatnim prijevoznicima.

image
Rogotin.hr


Pitaju se kako je moguće da HŽ Cargo sa svojim kapacitetima, lokomotivama, vagonima i prostorom ne može pozitivno poslovati, a u isto vrijeme privatni prijevoznici s unajmljenim lokomotivama, vagonima i prostorima imaju profitabilnost za svoj rad. Da ironija bude veća, tijekom skupa jednoj djelatnici stigao je otkaz,  izvješatava Rogotin.hr.
 
loading...

Izdvojeno

27. listopad 2020 12:27