StoryEditorOCM
KorčulaOREBIĆ POD KONTROLOM

U Smokvici sve gore, čeka se drugi kanader

Piše Dora Lozica
5. travnja 2020. - 14:47
Kako doznajemo od načelnika Kuzme Tomašića, požar u Smokvici je sve veći, a situacije sve teža. Čeka se drugi kanader i članovi Državne intervencijske postrojbe iz Dubrovnika.
„Situacija na požarištu je gora nego jutros, vjetar nam ne dopušta da ugasimo požar, ne možemo ga nikako uhvatiti. Trenutno su na terenu sve otočne postrojbe s više od 50 vatrogasaca i oko 15 vozila, sve županijske postrojbe su u stanju pripravnosti te očakujemo dolazak još jednog kanadera kao i osam članova DIP-a Dubrovnik s aparatima za gašenje. Kuće još uvijek nisu u opasnosti, a obranili su mo maslinike i vonograde“, poručio je načelnik Tomašić.
U Orebiću, na odlagalištu otpada Kavi, situacija je bitno bolja, a zapovjednik DVD-a Orebić Nikša Nogalo ističe kako će požarište ponovno pregledati danas u 18 sati.
„Požar je pod kontrolom, spriječili smo da se proširi na okolno brdo i da ne zahvati plastične kontejnere u blizini. Nema ozlijeđenih kao ni veće materijalne štete, smjena je upravo obavljena, DVD Viganj nastavit će dežurati s dva vozila i četiri vatrogasca. Sad slijedi razgrtanje i hlađenje smeća“, objasnio je zapovjednik Nogalo.

Dora Lozica FOTO: Andrija Kovač
19. travanj 2024 14:59