StoryEditorOCM
KorčulaI TO JE KORČULA

Policijski službenici ne trebaju provjeravati propusnice kraj nogometnog igrališta u Postrani

Piše Dora Lozica
25. ožujka 2020. - 12:57
Policijski službenici koji su jutros zaustavljali vozila i provjeravali propusnice kraj nogometnog igrališta u Postrani, Žrnovo, napravili su propust.

Kako doznajemo od Korčulana, nekim otočanima nisu dopustili prolaz do Čare koja administrativno pripada Gradu Korčuli. Kako navodi glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Davorka Bečić, policijski će službenici ubuduće provjeravati kretanje otočana na raznim lokacijama, ali imajući na umu da je unutar gradova i općina dopušteno kretanje bez propusnice.
 
„Obavještavamo vas kako su policijski službenici Policijske postaje Korčula zaista jutros obavljali kontrolu kretanja putnika na navedenom mjestu koje spada administrativno pod Grad Korčulu, ali pri tome nisu kontrolirali posjedovanje propusnica za građane Korčule i Pupnata već mještana drugih općina i mjesta s područja otoka Korčule. Naime, prilikom kontrola vozila potrebno je voditi računa o mjestima koja su najpogodnija za zaustavljanje vozila a bez ugrožavanja ostalih sudionika u prometu i  najsigurnija i za vozače i za policijske službenike. Kontrolne točke će se po potrebi premještati, ali uvijek vodeći računa o sigurnosti mjesta za zaustavljanje, pa i onda kada to nije striktno ograničeno administrativnom podjelom na gradove i općine unutar otoka“, istaknula je glasnogovornica Bečić.
 
20. travanj 2024 03:49