StoryEditorOCM
KorčulaZAPELO S MONTAŽOM |

NESTALO VODE, PREKINUTA NASTAVA Korčulanski osnovci upućeni u virtualnu učionicu

Piše Dora Lozica
7. prosinca 2020. - 13:04
Kako doznajemo od Velebita Veršića, ravnatelja Osnovne škole Petar Kanavelić iz Korčule, zbog radova na na montaži mjerno-regulacijske opreme u vodomjernom oknu u Hoberu, osnovna škola danas je ostala bez vode. Učenici su jutros došli na nastavu, a doma su vraćeni nakon drugog školskog sata budući da se nisu mogle ispoštovati epidemiološke mjere. Ravnatelj Veršić je za sve učenike organizirao prijevoz, a nastava će se danas održati online.

Radove na montaži mjerno-regulacijske opreme u vodomjernom oknu u Hoberu ispod vodospreme Korčula 2, iz NPKLM Vodovoda najavili su još 1. prosinca. Nova obavijest na stranicama Grada Korčule objavljena je 3. prosinca, a u njoj piše kako se radovi, zbog nepovoljnih vremenskih prilika, odgađaju za ponedjeljak 7. prosinca. Bez vode, stoji u obavijesti, će biti područje od DVD-a Korčula do Medvinjaka u vremenu od 8 do 16 sati. Kako su najavili, tako su i napravili, pa je grad Korčula sve do Medvinjaka, bez vode jutros od 8 sati.

Iako je već prije četiri dana bilo poznato da se danas epidemiološke mjere u školi neće moći provoditi, ravnatelju Veršiću nitko nije javio da obustavi nastavu na jedan dan. Nakon dva školska sata, samoinicijativno je nazvao predsjednika Stožera civilne zaštite Grada Korčule Ivana Šale koji je odobrio prekid nastave.

Pitali smo predsjednika Šale zašto nije na vrijeme obavijestio ravnatelja, a tim učenike i roditelje, da danas neće biti moguće održati nastavu, no on nam je kratko odgovorio da nije znao da će radova biti. U petak zbog privatnih obaveza nije bio na poslu, kaže nam Šale, pa nije znao da će danas biti ukinuta opskrba vodom.

Slaba komunikacija institucija i nadležnih i dalje je ozbiljan problem tijekom upravljanja epidemijom. Zbog nedostatka službenih informacija često se stvaraju neosnovane priče i sugestije. Od ravnatelja Veršića smo dobili konkretne informacije o nastavku održavanja školske nastave vezano za Covid-19.

„Za sad nema govora o zatvaranju škole, nastava će se od sutra održavati uobičajenim rasporedom. Što se tiče virusa i epidemioloških mjera, situacija u školi je pod kontrolom. Jedan razred je upitan, ali ni u tom razredu za sad nema službeno pozitivnih učenika, samo veći broj kontakata u izolaciji. Nadamo se i trudimo školu držati što duže otvorenom, o svemu ćemo pravodobno obavijestiti roditelje i djecu“, poručio je ravnatelj Veršić.
23. travanj 2024 15:46