StoryEditorOCM
KorčulaZA MATKA MAROEVIĆA |

NASTAVAK VELIKE HUMANITARNE AKCIJE: Nakon online aukcije, krenula ponuda poklon paketa, još dva dana do kraja akcije

Piše dora lozica
8. prosinca 2020. - 21:50
Udruga Korčulanske Pjatance pokrenula je veliku humanitarnu akciju kako bi prikupili sredstva za rehabilitaciju Korčulanina Matka Maroevića. Nakon online aukcije na kojoj je licitirano više od 40 tisuća kuna, krenulo je i prikupljanje sredstava poklon paketima.

Matko je otac troje malodobne djece, muž, sin, sugrađanin, kolega, prijatelj, dobri duh Korčule, svugdje rado viđen, uvijek nasmijan i spreman za ćakulu i pjesmu. Prije sedam mjeseci, Matko je imao teški moždani udar, a nakon višemjesečne borbe za život, danas se bori kako bi se dignuo iz invalidskih kolica i vratio se svojoj obitelji zdrav i funkcionalan.

„Strašne posljedice moždanog udara moguće je pobijediti i trajno izliječiti u Poliklinici Glavić. Od zdravlja Matka dijeli 70 tisuća kuna, terapija traje tri mjeseca i važno je da se odvija u kontinuitetu. Za prvih 30 dana smo prikupili sredstva, ostatak novaca moramo imati prije Božića“, napisala je nedavno na društvenim mrežama Matkova sestra Daria Maroević.

Prikupljanju sredstava do danas su se odazvali brojni Korčulani na razne načine, a članovi udruge Korčulanske Pjatance pokrenuli su inicijativu Matko, Korčula te voli! kojoj su se priključili brojni ugostitelji, umjetnici i vinari. Na online aukciji umjetnina koje su donirali korčulanski amaterski i akademski umjetnici, u samo tjedan dana licitirano je više od 40 tisuća kuna!

Humanitarna inicijativa Matko, Korčula te voli! jučer je nastavljena s drugom fazom, odnosno prikupljanjem donacija za poklon pakete koje su pripremili vrijedni članovi udruge Korčulanske Pjatance uz donacije lokalnih vinara.

Blagdanski poklon paket sadrži bocu kvalitetnog vina, 1 dcl ulja, paštetu od divljači i pistacija, krekere, marmeladu, razne kolačiče i sklastice, suhe smokve i limune, a cijena paketa je 250 kuna.

Premium poklon paket je za one koji zaista vole dobro vino budući da, uz osnovni sadržaj blagdanskog paketa, sadrži i po jednu bocu od tri vrhunska korčulanska vina, prošek od grka Elysion i pjenušac od grka Quinta Essentia donirao je vinar Zure, a glasoviti pošip Statut, Luka Krajančić. Cijena premium paketa je 510 kuna.

Sva prikupljena sredstva donirat će se za Matkovu rehabilitaciju, a detalje akcije potražite na Facebook stranici Korčulanske Pjatance.

Osim brojnih Korčulana koji su tijekom prošlog tjedna vrijedno licitirali za Matka, važno je spomenuti i lokalne umjetnike koji su nesebično poklonili svoje radove, a to su redom Stipe Nobilo, Gaella Gotwald, Kristina Kolarić Biliš, Nina Šestanović, Antonio Blašković, Vlado Beck, Uroš Čalić, Marica Andrijić, Nikolina Dužević, Hrvoje L. Kapelina, Nina Kalogjera, Aldo Mikelić, Abel Brčić, Karmela Vitaić, Ana Lučić, Željko Pribanić (donirala Sanja Kapelina), Damir Pačić, Miljenko Marukić, Marko Sitar, Andro Tasovac, Marijeta Markovina, Vinko Lipanović Pinta, Kristina Fazinić, Melita Plazović, Slavko Tomičić, Ivan Gavranić, Marina Bašić, Umjetnička organizacija SKROZ, Vesna Suhor, Smiljan Strihic, Albina Gojsilović Turković, Ksenija Duhović Filipović, Renata Seretinek i Ivana Žanetić.

Drugi dio akcije popratili su brojni vinari i to redom Bačić, Bire, PZ Čara, Vina Matković, Korta Katarina, Zure, Merga Victa,
Luka Krajančić, PZ Nerica i Vina Antičević.

Poslastice u paketu pripremili su članovi udruge Korčulanske Pjatance, a to su redom Konoba Mate, Restoran Filippi, Lešić Dimitri Palace, Konoba Maha, Adio Mare, Radiona, OPG Eko Škoj, slastičarna Cukarin. 

Vizualni identitet humanitarne inicijative Matko, Korčula te voli, poklonile su grafičke dizajnerice Tonka Lujanac i Željka Županić.
Radi se o zaista velikom broju ljudi koji su organizirali, pripremili i sudjelovali u akciji. Matko, Korčula te zaista voli. Priključite se i vi!
24. travanj 2024 04:28