StoryEditor
KorčulaREAKCIJA DUŽNOSNIKA |

KORČULA I LASTOVO SLOŽNI – Trgovkinje i trgovci su naši heroji, Studenac treba zaustaviti daljnja otpuštanja

Piše DV
1. travnja 2020. - 08:10
Trgovine Studenac
Nakon što je tvrtka Studenac najavila otpuštanje trgovkinja i trgovaca na otocima Korčuli i Lastovu, dužnosnici iz općina i gradova s otoka uputili su dopis tvrtki s naglaskom kako su njihovi radnici u trgovačkim lancima heroji koji su svakodnevno izloženi rizicima koje donosi koronavirus.

„Kao dužnosnici i stanovnici otoka Korčule i Lastova smatramo Vam se dužnim obratiti u nadi da ćemo zajednički naći rješenje uslijed posljedica doo koje nas dovodi pandemija koronavirusa sa kojom se trenutno suočava cijela Republika Hrvatska, ali i cijeli svijet.

Nakon događanja na Braču, a zabrinuti činjenicom da će ista sudbina zadesiti određeni broj  djelatnika Studenca d.o.o. na Korčuli i Lastovu, te saznanjima n najavama kako će, osim neproduljenja ugovora, u narednim mjesecima uslijediti daljnje otpuštanje djelatnika Studenca d.o.o. na našim otocima pod „izlikom“ tehničkog viška, apeliramo na Vas da još jednom preispitate sve mogućnosti kako bi se zaustavila najavljena otpuštanja.

Tijekom svih ovih godina Vašeg poslovanja na našim otocima imali smo razumijevanja za Vaše zahtjeve vezane za olakšavanje poslovanja vaših trgovina. Izlazili smo Vam u susret kod rješavanja problema dostave, omogućivši Vam slobodan prolazak preko javnih površina do Vaših trgovina koje se u pravilu nalaze u centrima u našim mjestima. Cijelo ovo vrijeme na prvom mjestu nam je bio interes naših sugrađana i svih naših gostiju za što kvalitetnijom uslugom te smo takvim partnerskim odnosom posredno podupirali razvoj Vaše tvrtke.

Svjesni smo da ste i Vi kao poslodavac manjim dijelom pogođeni posljedicama koronavirusa te da ste zbog toga napravili određene poteze o kojima ranije možda niste razmišljali, ali isto tako znamo da je ovo jedna od rijetkih djelatnosti koja je unatoč pandemiji nastavila sa svojim radom.

Veliki broj trenutno radi na svojim radnim mjestima, kako bi mi ostali što bezbolnije prebrodili  ovu prvenstveno za zdravlje opasnu situaciju, pri tome riskirajući i svoje zdravlje. Djelatnici u trgovinama pa tako i djelatnici Studenca koji su sada usred cijele ove situacije stjerani pred zid ostajući bez svog posla i jedine egzistencije, jedni su od najizloženijih te zavređuju našu posebnu pažnju.

Turizam je naša glavna gospodarska grana na otocima Korčuli i Lastovu o kojoj naše općine i Grad itekako ovise. Pandemija koronavirusa, sada je već izvjesno, dovodi u pitanje ovu turističku sezonu, a što će izazvati negativne posljedice na proračune svih nas, a samim time i kvaliteta života nas otočana će biti smanjena. Borba za svako radno mjesto u ovim neizvjesnim trenucima je prioritet svih nas.

Unatoč toj činjenici spremni smo i ubuduće, sukladno našim mogućnostima, podupirati sve Vaše poslovne planove. U ime naših otočkih općina i Grada, te svih stanovnika otoka Korčule i Lastova, apeliramo na Vas da još jednom razmotrite svoje postupke, djelatnike vratite na posao i zaustavite daljnja otpuštanja te na taj način pokažete brigu i razumijevanje za malog čovjeka i sredinu u kojoj poslujete“, stoji u dopisu kojeg potpisuju gradonačelnik Grada Korčule, Andrija Fabris te načelnici općina Ante Šeparović, Igor Kršinić, Leo Katić, Kuzma Tomašić i Katarina Gugić.
 

Izdvojeno

28. veljača 2021 10:42