StoryEditorOCM
DubrovnikKreativni Uskrs u Udruzi ‘Rina Mašera’

Za 65. rođendan pisanice ukrasili ‘marmoriranjem’ i oduševili sugrađane

Piše Anđelka Kelava
7. travnja 2023. - 11:53

Uskrsni blagdani s velikom radošću dočekuju se u Udruzi ‘Rina Mašera‘ u Dubrovniku. Svake godine organiziraju se tamo uskrsne radionice pa je tako bilo i ove godine, kad su korisnici bojali jaja posebnom tehnikom ‘marmoriranja‘.

Ova jednostavna i posebna tehnika obradovala je štićenike doma, a lijepo ukrašena jaja prodavali su na štandu ispred Robne kuće Srđ. Novac zarađen od prodaje koriste za izlete, a jedan od njih organizirali su i ovo preduskrsno vrijeme u dubrovački Akvarij, što je kod štićenika naišlo na opće odobravanje.

Ova dubrovačka udruga ove godine slavi veliki jubilej 65 godina postojanja. Počeli su još u drvenoj baraci Osnovne škole Marina Držića s vezenjem i izradom suvenira od školjaka i gline, a nastavili s povrtlarskim aktivnostima i zlatotiskom 1974. kada je kupljena kuća sa prostranim vrtovima na sunčanim predjelima Ilijine glavice u ulici Od Čempresa 6. Izgradnjom staklenika 1990. godine postojeće aktivnosti su obogaćene sadnicama cvijeća i aromatičnog bilja.

Tijekom cijele godine u ‘Rin Mašeri‘ organiziraju se razne radionice, od glazbenih, keramičkih, likovnih, cvjećarsko-povrtlarskih do sportsko-rekreativnih.

08. svibanj 2024 04:52