StoryEditorOCM
DubrovnikPROGNOZA ZA DANAS

Veliki dio Jadrana pod žutim alarmom! Stižu minusi i jak vjetar...

Piše dv
7. siječnja 2024. - 07:52

Državni hidrometeorološki zavod najavio je oblačno vrijeme s povremenom kišom koja će u unutrašnjosti uz pad temperature prijeći u susnježicu i snijeg, najprije u gorju, a u nizinama u drugom dijelu dana. Stvaranje snježnog pokrivača vjerojatno je uglavnom u gorju. Na Jadranu glavnina kiše u prvom dijelu dana, a popodne su moguća kraća sunčana razdoblja.

Vjetar na kopnu umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, ponegdje i s olujnim udarima, prognozira DHMZ. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim, pa je duž obale sjevernog Jadrana vjerojatan snijeg nošen vjetrom. U Dalmaciji još prijepodne jugo. Temperatura zraka u unutrašnjosti od 4 do 9, popodne u osjetnom padu, na Jadranu najviša od 10 do 15 °C.

Gotovo cijela Hrvatska danas se probudila pod alarmima DHMZ-a, a najgore je na Kvarneru te na području Velebitskog kanala gdje se očekuje vjetar s udarima i do čak 180 km/h te je na snazi crveno upozorenje. Ostatak Hrvatske je u žutom, i to zbog vjetra i snijega, dok je u narančastom još i Sjeverna Dalmacija.

27. travanj 2024 09:58