StoryEditorOCM
DubrovnikUKORIČENI VREMEPLOV |

UZ NOVI BROJ DUBROVAČKOG Donosimo poseban prilog povodom 70. rođendana našeg i vašeg županijskog tjednika!

Piše Dv
5. studenog 2020. - 15:18
Nakon postavljene izložbe u Lazaretima, prigodnim tekstovima i razgovorima s bivšim kolegama proteklih mjeseci, nastavljamo s obilježavanjem 70. rođendana našeg tjednika. Ne, nismo posustali zbog korone!

Tako u novom broju Dubrovačkog donosimo poseban prilog „70 godina Dubrovačkog vjesnika“. Realizaciju priloga nam je omogućio HEP. Pitali smo tom prilikom poznate osobe iz dubrovačkog društvenog i kulturnog života što njima znači Dubrovački.

Dali smo prostora i brojnim bivšim urednicima najstarijeg županijskog tjednika da se osvrnu na ovu nemalu obljetnicu i na svoje djelovanje. Tu su i naši dragi i vrijedni veterani koji su novinu učinili onakvom kakva ona danas jest. Naravno, to ne bi bilo moguće ni bez naših suradnika kojih je tijekom desetljeća bilo jako puno - i oni su svojim angažmanom doprinijeli bogatstvu naše novine.

Dubrovački ni tijekom najtežih dana Domovinskog rata nije ostavljao svoje čitatelje zakinutima za informaciju, pa tako donosimo i ratna izdanja. Sadašnji i bivši kolege osvrnuli su se na svoj rad u stvaranju novine.

U sportskom dijelu priloga naš urednik Sporta vodi vas svojim profesionalnim vremeplovom - od početaka do danas, donosi i važne sportske uspjehe naših sportaša na prestižnim međunarodnim natjecanjima.

Također, ne slavimo ove godine samo sedam desetljeća Dubrovačkog, nego i 15 godina našeg sjajnog Moskara. Tom su prilikom naše bivše kolegice, 'Moskaruše', napravile malu retrospektivu. Naslovnice sa slavnima nekad i danas, naslovnice koje donose važne gospodarske i kulturne događaje, ali i naslovnice Dubrovačkog koje su obilježile život žitelja naše Županije također ćete naći u našem prilogu.

Vrijedi spomenuti i izbor fotografija naših sadašnjih i bivših fotoreportera koji su svojim slikopisima naše novine učinili atraktivnijima.

Na kraju smo ostavili i malo prostora za sebe, iz našeg redakcijskog albuma odabrali smo nekoliko 'naših' fotografija kako biste bolje upoznali ekipu koja danas stvara Dubrovački.

Nadamo se da će vam, listajući novi Dubrovački i Moskar, ovaj posebni prilog biti nešto ugodno kao 'dodatna' subotnja kava. I ovom vam prilikom zahvaljujemo za silne godine vjernosti jer bez vas, dragi čitatelji, ne bismo mogli slaviti ovaj zaista impresivni jubilej koji nas sve čini izuzetno ponosnim.
19. travanj 2024 14:11