StoryEditorOCM
DubrovnikBLAGDANSKI DAR ČITATELJIMA

‘Uskrs po naški‘: U novom broju Dubrovačkog pročitajte sve o uskrsnim običajima i delicijama

Piše DV
29. ožujka 2024. - 09:26

Dubrovački vjesnik uz nadolazeće uskrsne blagdane daruje vam poseban prilog u kojemu možete pročitati:

Kako se u Konavlima slavio najveći kršćanski blagdan: Od Uskrsa veseljaka nije bilo važnijeg datuma

U Župi je opstao stari običaj ‘gađanja jaja‘, a na Lopudu igra na vaje

Gospar Stijepo Radiš iz Udruge ‘Dubrovački primorski svatovi‘ objašnjava kako ispravno opengati jaje

Doznali smo sve tajne Vele setemane na Korčuli: Tri bratovštine čuvaju baštinu kamene ljepote

Uskrs je početak turističke sezone: Uskrsna dobrodošlica turistima uz pjesmu i pengana jaja

Tradicija u Samostanu anđela čuvara u Korčuli: Sestre dominikanke svake godine izrađuju Božji grob u oltaru kapelice

Posjetili smo i čuvare Isusova groba: Neretvanske Žudije stražare pred Uskrs

Kako se u svijetu slavi Uskrs: Francuzi spravljaju divovski omlet, Šveđani ‘pengaju‘ samo žuta jaja

Blagdan za vrijeme Dubrovačke Republike: Oltar stolne crkve prao se u bijelom vinu, a uskrsna svijeća plaćala po zlato

U našoj fotogaleriji vidjet ćete svu raskoš dubrovačkog Uskrsa

Uskrs su čitateljima čestitali dubrovački biskup Roko Glasnović, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i dubrovački gradonačelnik Mato Franković

image


Dijeljenje penganih jaja na Stradunu povodom Uskrsa

Mihael Barisic/Cropix

 

 

01. svibanj 2024 19:31