StoryEditorOCM
DubrovnikVIJEST IZ GRADA

Uskoro će se potpisati ugovor za izradu glavnog projekta za spomen obilježje djeci poginuloj u ratu u Dubrovniku

Piše DV
7. ožujka 2024. - 16:00

Nakon odabira idejnog rješenja spomen obilježja za djecu poginulu u Domovinskom ratu u Dubrovniku, a koje je, uz izložbu svih natječajnih radova, predstavljeno uz Dan dubrovačkih branitelja, nastavlja se uska komunikacija i suradnja s roditeljima stradale djece okupljenima u Udrugu civilnih stradalnika Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije.

Tako je pročelnica Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika Paula Pikunić Vugdelija sa suradnicima danas održala sastanak s predstavnicima navedene udruge i projektantima - Hrvojem Bilandžićem i Daliborom Stošićem.

Pritom je udrugu izvijestila o tijeku projekta kazavši kako se uskoro očekuje potpisivanje ugovora za izradu glavnog projekta te da se prva faza - spomen obilježje treba izraditi u roku od 90 dana od potpisa ugovora. Temeljem izrađene projektne dokumentacije ishodit će se građevinska dozvola te zatim krenuti u javnu nabavu za izvođenje radova i skulpture. Samo projektno rješenje danas je odobreno od roditelja stradale djece, predstavnika udruge, te se može nastaviti s daljnjom razradom u glavni projekt.

Podsjetimo, za budući javni gradski park sa Spomen obilježjem za djecu poginulu u Domovinskom ratu u Dubrovniku odabrano je rješenje akademskog kipara Dalibora Stošića i dizajnera i arhitekta Hrvoja Bilandžića. Rješenje je odabrano na temelju javnog likovnog i arhitektonsko-urbanističkog-krajobraznog natječaja koji su proveli Grad Dubrovnik i Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA).

U čitav proces, od samog početka i odabira lokacije, pa do sudjelovanja u Ocjenjivačkom sudu za odabir idejnog rješenja uključeni su roditelji stradale djece okupljeni u Udrugu civilnih stradalnika Domovinskog rata.

27. travanj 2024 15:40