StoryEditorOCM
DubrovnikZBOG MILIJUNSKIH DUGOVA

U gradskom prijevozniku Libertas smanjivat će broj zaposlenih, 40 najstarijih šalju u mirovinu!

Piše Ahmet Kalajdžić
22. srpnja 2020. - 13:37
U javnom gradskom prijevozniku "Libertas Dubrovnik" poslovodstvo najozbiljnije razmišlja o mogućnosti prijevremenog umirovljenja dijela zaposlenika. Zbog znatno manjeg broja turista, odnosno putnika u autobusima "Libertasa" te navodnog duga koji se u prošlom mjesecu kretao na razini od oko 9 milijuna kuna, to se poduzeće nalazi u vrlo nezavidnoj situaciji.

Stoga je mogućnost odlaska dijela radnika u prijevremenu mirovinu jedno od rješenja koje će utjecati na racionalizaciju troškova te smanjenje duga.
Da se vode aktivnosti oko prijevremenog umirovljenja potvrdili su nam na postavljeni novinarski upit i iz Uprave Libertasa:


image
Kada krene turizam, ima dovoljno radnika
Tonči Plazibat/HANZA MEDIA


-Gradski javni prijevoznik "Libertas Dubrovnik" trenutačno je u fazi prikupljanja podataka o interesu djelatnika koji ispunjavaju uvjete potrebne za umirovljenje. Ovaj proces u skladu je sa procesom očuvanja stabilnosti i radnih mjesta unutar tvrtke. U ovom trenutku, zbog činjenice kako još nisu provedeni razgovori sa svim kandidatima detalji ponude još nisu definirani- glasi odgovor iz Libertasa koji nam je na upit da nam dostave podatke hoće li se po željenom i očekivanom, ponovnom oživljavanju turizma gradski prijevoznik možda naći u situaciji da neće imati dovoljno vozača, glasnogovornik te gradske tvrtke Nikša Grljević je odgovorio:

image
Kada krene turizam, ima dovoljno radnika
Čitatelj


- Libertas raspolaže dovoljnim brojem zaposlenika za održavanje ne samo trenutnog radnog obujma nego i većeg broja linija i prevezenih putnika, a što bi, prema najavama, trebalo obilježiti mjesece koji su pred nama. Ovom prigodom želimo izvijestiti kako, također, postoji izražen znatan interes za zapošljavanjem u "Libertasu" – odgovara Grljević.

Inače, od samih radnika smo doznali kako je među njima 30 do 40 kolega koji najvjerojatnije uskoro odlaze u mirovinu, te da će se temeljem važećih pravilnika za svakog od zaposlenika posebno utvrditi visina otpremnine.
25. travanj 2024 11:41