StoryEditorOCM
DubrovnikOtvorenje u DOC-u

U gradskim vrtićima "Cvrčak" i "Čiopa" dubrovačkim mališanima osigurano 97 novih mjesta

Piše dv
20. veljače 2024. - 15:37

Još jedan novi gradski dječji vrtić otvorio je vrata najmlađim korisnicima, i to u prostorima centra DOC, na adresi Kralja Tomislava 7. Vrtić „Cvrčak“, potpuno adaptiran i opremljen za tri vrtićke skupine djece, danas je obišao gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima. 

image

Dječji vrtić Cvrčak

Grad Dubrovnik/

„Kapacitet dva nova vrtića je 97 djece. U potpunosti su ispunjeni pedagoški uvjeti u svim novim grupama, one više nisu prenatrpane nego imaju broj djece kako je to pravilnikom definirano. Riješili smo pitanja kolektivnih prava zaposlenika vrtića također, tako da smo završili cijeli niz ulaganja u predškolski odgoj. Naravno, ono što je najvrjednije su ljudi, zaposlenici ustanova su nam iznimno bitan segment jer možemo graditi zgrade ali bez pravih i kvalitetnih ljudi nema ništa. Prije desetak dana smo dodatno povećali plaće za otprilike pet posto i povećali hranarinu“, rekao je gradonačelnik Franković prilikom obilaska objekta.

image

Dječji vrtić Cvrčak

Grad Dubrovnik/

Nakon preuređenja i adaptacije prostora, u objektu su u ponedjeljak s radom krenule dvije odgojne skupine s 23 djece. Jedna skupina prima petero djece s teškoćama u razvoju i to je njen maksimalan kapacitet, druga je mješovita skupina s 18 djece. Površina prostora od 230 metara kvadratnih uređena je i adaptirana za smještaj tri vrtićke grupe i osigurava smještaj 39 djece, sukladno državnom pedagoškom standardu. 

image

Dječji vrtić Cvrčak

Grad Dubrovnik/

Adaptacija prostora Studentskog centra napravljena je u postojećim gabaritima bez konstruktivnih zahvata na objektu. Radovi su obuhvatili građevinsko-obrtničke radove na novoj unutarnjoj organizaciji prostora, izgradnju dva sanitarna čvora za potrebe djece vrtićkog uzrasta, novu elektroinstalaciju, hidrantsku mrežu, sprinkler sustav i sustav vatrodojave. Zadržani su svi postojeći vanjski otvori, postojeća opločenja i ograde na terasama. Ukupna investicija u ovaj infrastrukturni projekt iznosi 280 tisuća eura s PDV-om.

image

Dječji vrtić Cvrčak

Grad Dubrovnik/

Uz dječji vrtić „Čiopa“ u Solitudu, dječji vrtić „Cvrčak“, drugi je objekt koji je Grad Dubrovnik, nakon preuređenja i adaptacije prostora, otvorio u pedagoškoj godini 2023/2024. za ukupno 97 djece.

image

Dječji vrtić Cvrčak

Grad Dubrovnik/

Grad Dubrovnik nastavlja ulaganja u infrastrukturu predškolskog odgoja, osigurana je građevinska dozvola za novi vrtić u Mokošici, pri kraju je i proces ishođenja dozvole za vrtić u Komolcu, a za oba su dobivena bespovratna sredstva za sufinanciranje. Potpisan je i ugovor s Dubrovačkom biskupijom za prostor Biskupskog dvora za dječji vrtić i jaslice te je ujedno prijavljen na posljednji natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja, za rekonstrukciju. 

27. travanj 2024 21:07