StoryEditorOCM
DubrovnikPlemenit duh u zdravom tijelu

Supružnici Antonela i Juraj Zagorc iz Orašca organiziraju dječju utrku u spomen na stradalog vatrogasca: Najmlađi će trčati za Gorana Komlenca i stipendiste

Piše Gabrijela Bijelić
3. ožujka 2024. - 08:29
Antonela i Juraj Zagorc organizirali su prvu dječju utrku u sjećanje na Gorana KomlencaPrivatni Arhiv/Cropix

- Dobra djela nas oplemenjuju, a tjelesna aktivnost osnažuje naše tijelo. Neka sva djeca osjete snagu dobrote i ojačaju zdrav duh u zdravom tijelu. I naš Goran je upravo bio čovjek koji je nesebično davao sebe baš u tom zanimanju spašavajući šume i domove. Kako izgleda provesti jedan dan s vatrogascima i učiniti dobro djelo možete saznati prijavom Vašeg djeteta na Prvu dječju vatrogasnu utrku! Neka svako dijete barem na dan ispuni svoj san i zajedno s nama kroz tjelesnu aktivnost napravi dobro djelo - stoji u pozivu na prvu utrku za najmlađe u sklopu Memorijala Goran Komlenac. Prihodom od prijava stipendirat će se učenici i studenti težeg imovinskog stanja u suradnji s udrugom Tata je tata – Dubrovnik - poručili su organizatori novog sadržaja koji će se 18. svibnja održati u izletištu Koraćevo u Orašcu u spomen na tragično stradalog pripadnika JVP Dubrovački vatrogasci i člana DVD Orašac koji je smrtno stradao 31. srpnja 2022. prilikom gašenja požara otvorenog prostora na području Orašca.

image

Antonela i Juraj Zagorc sretni su što će ove godine trčati i najmlađi, žele im objasniti važnost tjelesne aktivnosti i dobrote

Privatni Arhiv/

Dobrota i sport

Organizatori ovog događaja, magistrica kineziologije i licencirana trenerica tenisa Antonela Zagorc i njezin suprug Juraj, magistar kineziologije, licencirani trener nogometa i squasha iz Škole nogometa Du Talent, sretni su što su uspjeli realizirati plemenitu akciju:

- Ideja o Dječjoj vatrogasnoj utrci nastala je nakon što smo prvotno još lani željeli sudjelovati s djecom kad je sama glavna utrka krenula. Ove godine smo doznali da se djeca ne mogu prijaviti jer je utrka isključivo za pripadnike vatrogasnih postrojbi te da oni vremenski ne mogu sami organizirati obe utrke zajedno. Stoga smo odlučili pomoći organizatorima cijele priče. Gospar Vedran i gospođa Iva koja je ujedno i supruga našeg poginulog vatrogasca odmah su pristali i bili oduševljeni idejom. Cilj je pokazati djeci kako tjelesna aktivnost i dobra djela idu zajedno te ih upoznati s ljudima koji brane naše šume i domove, nama je to najveća nagrada - ispričala nam je Antonela.

image

Prošlogodišnja utrka na prvom Memorijalu Gorana Komlenca unatoč kiši okupila je čak 160 sudionika iz Hrvatske i inozemstva

Mihael Barisic/Cropix/Cropix

Otkrila je kako je sama dječja utrka podijeljena u tri skupine, vrtićani od 3 do 4 godine, predškolci od 5 do 6 godine te školarci uzrasta od 7 do 8 godina.

Pomažu i tate

- Prijave na samu utrku traju do kraja travnja, no moramo napomenuti kako je broj mjesta po grupama ograničen te tko želite sudjelovati, mora navrijeme osigurati mjesto. Sva djeca će po završetku utrke dobiti prigodne medaljice za uspomenu. Startnina za samu utrku je 11eura, a sav prihod ide za stipendiranje učenika i studenata bez jednog ili oba roditelja teškog socijalnog i ekonomskog statusa s područja Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s humanitarnom udrugom Tata je tata- Dubrovnik.

image

Goran Komlenac stradao je u ljeto 2022. u gašenju požara

- Htjeli bismo zahvaliti Amataerskom športskom društvu Lopud i organizatorima Vatrogasne utrke Memorijal Goran Komlenac koji su nam omogućili da sudjelujemo u organizaciji i podržali ideju Dječje vatrogasne utrke. Najveće zahvale na podršci ideje idu supruzi našeg Gorana čiji sin Vito pohađa i naš program, što cijelu priču čini još većom i povezanijom - ističe Antonela Zagorc.

Forca za najmlađe

Supružnici Zagorc su oboje u sportu od najranijeg djetinjstva, svoje zanimanje smatraju pozivom za koji dijele istu strast. Iz ljubavi prerma sportu u radu s odraslima a nadasve s djecom rodila se kod Antonele i Juraja zajednička ideja o Forci, kineziološkoj rekreaciji za djecu koja redovito napreduje i razvija se.

- Cilj našeg programa je da djeca zadovolje svoje potrebe za kretanjem, unaprijede svoje motoričke sposobnosti i unaprijede zdravstveni status te na taj način steknu zdravu naviku tjelesnog vježbanja. Program se provodi u Sportskom centru Vrtova sunca utorkom i četvrtkom u popodnevnim satima - objasnila je Antonela.

27. travanj 2024 15:44