StoryEditorOCM
DubrovnikBogat program događanja u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika

Romantično Valentinovo u Dubrovniku

Piše L.V.
1. veljače 2024. - 15:22

Turistička zajednica grada Dubrovnika, od 10. do 14. veljače organizira raznolik i bogat program za Valentinovo. Dubrovnik se priprema za nezaboravno Valentinovo, pružajući zaljubljenim parovima jedinstveno iskustvo, od besplatnih tematskih tura "Tragovima ljubavi od davnina", koje vraćaju u romantičnu prošlost Dubrovnika; koncerta hrvatske dive, Zorice Kondže u posebnom ambijentu Kazališta Marina Držića, do Valentinovo Gourmet Dana, kako bi zaljubljeni Dubrovčani i njihovi gosti mogli uživati u gastronomskim delicijama i prigodnim menijima u dubrovačkim restoranima tijekom Valentinova.

Svi zaljubljeni parovi i ljubitelji povijesti imat će priliku proživjeti romantičnu prošlost grada kroz tematske ture "Tragovima ljubavi od davnina", koje će se održati 10., 11., 14. i 17. veljače. Autorica tematske ture, vodičica Lidija Begić, otkrit će zanimljive priče i legende o ljubavi koje su obilježile dubrovačke ulice tijekom stoljeća. Ture će se održati na navedene datume u 09:30 na engleskom jeziku te 12:30 na hrvatskom jeziku, uz prethodnu najavu na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili na telefon: +38520312011. Dubrovnik je prepun ljubavnih priča, bez obzira je li riječ o legendama ili stvarnim ljudima koji su hodali ovim kamenom prije nas. Ova tura kreće se ulicama Grada baš njihovim stopama i govori o stvarnim ljudima, utemeljenim povijesnim činjenicama i oslanja se na malo povijesnih ljubavnih šaputanja. Pridružite nam se u šetnji i otkrijte razloge nesretnih ljubavi zabilježenih u dubrovačkim legendama, renesansna očaravanja Cvijetom Zuzorić, ljubavne peripetije u Držićevim djelima, zabranjene ljubavi dubrovačkog patricijskog staleža i prisjetite se vagiđanja na Stradunu i čarolije prvih poljubaca pod crvenim feralom Porporele.

Turistička zajednica grada Dubrovnika već tradicionalno organizira Valentinovo Gourmet Dane, od 10. do 14. veljače, u četrnaest dubrovačkih restorana, koji su pripremili posebne i maštovite menije kako bi Dubrovčani i njihovi gosti mogli uživati u gastronomskim delicijama tijekom Valentinova. Od tradicionalnih domaćih specijaliteta do internacionalnih kulinarskih iznenađenja, pozivamo svih da uživaju u jedinstvenim okusima i ambijentu. Brošuru s prigodnim menijima prelistajte na sljedećem linku: Brošura Valentinovo Gourmet Dani

Turistička zajednica Grada Dubrovnika i Lions klub sv. Vlaho pozivaju na  koncert dive hrvatske estrade Zorice Kondža koji će se održati u Kazalištu Marina Držića na Valentinovo, 14. veljače s početkom u 20 sati. Ulaznice od 15 eura su donacija za Udrugu Lukjernica koja brine o zaštiti prava psihijatrijskih pacijenata i unaprjeđenje duševnog zdravlja i kvalitete života. Ulaznice se kupuju na blagajni Kazališta Marina Držića. Pozivamo sve posjetitelje da podrže humanitarnu akciju kako bismo pomogli, stvorili nezaboravno iskustvo i učinili Valentinovo još posebnijim.

 

 

 

26. travanj 2024 20:31